ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Υπερασπίζεται την καταστολή σε ΜΜΕ της Τουρκίας

ερντογάν-υπερασπίζεται-την-καταστολ-753119

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπίστηκε την καταστολή σε μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, λέγοντας ότι ήταν η αναγκαία απάντηση σε «βρώμικες επιχειρήσεις» πολιτικών εχθρών.

Παράλληλα, απέρριψε τις επικρίσεις από την ΕΕ, εξαπολύοντας πυρά για την ευρωπαϊκή καταδίκη του «πογκρόμ» κατά μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων.

«Φωνάζουν για την ελευθερία του Τύπου, αλλά (οι έφοδοι) δεν έχουν καθόλου να κάνουν με αυτό. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η ΕΕ, εάν η ΕΕ μας αποδεχθεί ως μέλη ή όχι, δεν έχουμε τέτοιες ανησυχίες. Σας παρακαλώ κρατήστε τη σοφία σας για τον εαυτό σας» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε γραφεία μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, συλλαμβάνοντας δημοσιογράφους, παραγωγούς, αλλά και πρώην αστυνομικούς διοικητές.

Στην επιχείρηση έγιναν συντονισμένες έφοδοι σε σπίτια σε Κωνσταντινούπολη και άλλα σημεία της χώρας με στόχο μεταξύ άλλων και την ομάδα της εφημερίδας Zaman.

Η ΕΕ απάντησε σε σκληρό τόνο, λέγοντας ότι οι έφοδοι της αστυνομίας και οι συλλήψεις δημοσιογράφων «συγκρούονται» με τις ευρωπαϊκές αξίες και αντιβαίνουν στη θεμελιώδη αρχή της ελευθερίας του Τύπου.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου