ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Αμηχανία στο Εθνικό Μέτωπο προκαλεί η φήμη ότι ο Νο2 είναι γκέι

γαλλία-αμηχανία-στο-εθνικό-μέτωπο-προ-754377

Πού σταματά το δικαίωμα των πολιτικών στην ιδιωτικότητα; Το ερώτημα επανέρχεται στο επίκεντρο μιας δημόσιας συζήτησης στη Γαλλία, μετά την αποκάλυψη ότι ένα ανώτερο στέλεχος της ακροδεξιάς είναι ομοφυλόφιλος.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν κατήγγειλε «ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις προσωπικές ελευθερίες» μετά την αποκάλυψη από το περιοδικό Closer ότι ο αντιπρόεδρός της Φλοριάν Φιλιπό είναι ομοφυλόφιλος.

Το Closer δημοσιεύει σε τέσσερις σελίδες φωτογραφίες του Φιλιπό συνοδεία ενός «τηλεοπτικού δημοσιογράφου», το πρόσωπο του οποίου έχει καλυφθεί.

«Ναι στην αγάπη για όλους» είναι η λεζάντα μίας από τις φωτογραφίες, μια αναφορά στον «γάμο για όλους» που ψηφίστηκε το 2013 για τη νομιμοποίηση του γκέι γάμου.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Το λέω όταν αφορά τον Φλοριάν Φιλιπό, όπως και όταν αφορούσε τον Φρανσουά Ολάντ. Η προσωπική ζωή είναι ιερή» δήλωσε η Λεπέν σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο Φιλιπό έλαβε την υποστήριξη δημοσιογράφων και πολιτικών από όλες τις παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

«Οι υποκλαπείσες φωτογραφίες, οι πληροφορίες που διέρρευσαν για την ζωή δημόσιων προσώπων, όλα αυτά είναι αρκετά επιλήψιμα» δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαρισόλ Τουρέν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Η διευθύντρια του Closer Λορένς Πιό δικαιολόγησε την απόφαση του περιοδικού εκτιμώντας ότι δεν είναι δυνατόν να διεκδικεί κανείς υψηλά αξιώματα χωρίς να αποκαλύπτει την οικογενειακή του ζωή.

«Πώς μπορούμε να φανταστούμε ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Εθνικού Μετώπου, που ενδέχεται να κληθεί να αναλάβει την εξουσία αν πιστέψουμε το κόμμα, μπορεί να πάρει αξιώματα χωρίς να αναφερθεί στην οικογένειά του, τις προσωπικές του σχέσεις, χωρίς να έχει σύζυγο, φίλο ή φίλη;», διερωτήθηκε η Πιο μιλώντας στο Europe 1.

Το Closer είναι το γαλλικό περιοδικό που αποκάλυψε στις αρχές του έτους τη σχέση του Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, γεγονός που οδήγησε στον χωρισμό του από τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ.

ΑΠΕ/Γαλλικό

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου