ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθησαν 76 διαδηλωτές στο Λονδίνο σε διαμαρτυρία για τον Έρικ Γκάρνερ

συνελήφθησαν-76-διαδηλωτές-στο-λονδίνο-756120

Ένταση και στις διαμαρτυρίες για την «έγχρωμη» αστυνομική βία στη ΗΠΑ που έχουν περάσει τον Ατλαντικό: Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε 76 άτομα σε συγκέντρωση για τον Έρικ Γκάρνερ, που είχε πεθάνει στη Νέα Υόρκη μετά το «αστυνομικό κεφαλοκλείδωμα», η οποία είχε γίνει σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

To βράδυ της Τετάρτης, εκατοντάδες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία «die-in» (ξαπλώνοντας σαν νεκροί στο έδαφος) στο εμπορικό κέντρο Ουέστφιλντ του δυτικού Λονδίνου, ενός από τα μεγαλύτερα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ομάδα ατόμων αποσπάστηκε από την ειρηνική διαμαρτυρία και επιτέθηκε σε καταστήματα του εμπορικού κέντρου. Συνέλανε 76 από αυτούς για διάφορα αδικήματα, ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

«Πάντοτε συνεργαζόμαστε με όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, αλλά δεν θα ανεχθούμε τη μικρή μειονότητα που διαπράττει παρανομίες όπως εκείνες χθες βράδυ» ανέφερε την Πέμπτη η αστυνομία του Λονδίνου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι διαδηλώσεις εναντίον της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ είχαν περάσει και στη Βρετανία, με τους διαδηλωτές να υπενθυμίζουν παρόμοια περιστατικά που είχαν συμβεί και στην ανατολική όχθη του Ατλαντικού.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου