ΔΙΕΘΝΗ

Αποκλίνουν οι αναφορές για τον θάνατο του παλαιστίνιου υπουργού

αποκλίνουν-οι-αναφορές-για-τον-θάνατο-756205

Αποκλίνουν οι αναφορές από Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς για τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας του παλαιστίνιου υπουργού Ζίαντ Αμπού Έιν, ο θάνατος του οποίου επήλθε μετά τον ξυλοδαρμό του από ισραηλινούς στρατιώτες.

Η εξέταση της σορού του Έιν, ο οποίος είχε πεθάνει την Τετάρτη μετά από ξυλοδαρμό του από ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε χωριό της Δυτικής όχθης, έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

To τραγικό περιστατικό έρχεται ενώ το Παλαιστινιακό είναι ξανά βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Ο Μαχμούντ Αμπάς είπε πως «όλα είναι ανοικτά» μετά το θάνατο του υπουργού.

Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο αξιωματούχο Χουσείν αλ Σεΐχ, τον οποίο επικαλείται το Reuters, οι γιατροί που έκαναν την εξέταση αναφέρουν πως ο Έιν πέθανε εξαιτίας χτυπήματος και εισπνοής δακρυγόνου σε συνδυασμό με την καθυστερημένη περίθαλψή του.

Ωστόσο, ισραηλινές ιατρικές πηγές με γνώση της εξέτασης, τις οποίες επικαλείται ανώνυμα το ίδιο πρακτορείο, αναφέρουν ότι ο Έιν έπαθε καρδιακή προσβολή εξαιτίας του άγχους που του προκλήθηκε όταν στρατιώτης τον έπιασε από τον λαιμό.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου