ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Απερρίφθη προσφυγή κατά του πλαφόν στα μπόνους τραπεζιτών

βρετανία-απερρίφθη-προσφυγή-κατά-του-3607

Η προσφυγή της Βρετανίας κατά του πλαφόν που επιβλήθηκε από την ΕΕ στα μπόνους των τραπεζιτών απορρίφθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αναφέρει το BBC.

Το πλαφόν περιορίζει τα μπόνους στο 100% των αποδοχών των τραπεζικών στελεχών ή στο 200%, εφόσον υπάρχει έγκριση των μετόχων.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Νίλο Γέσκινεν εξέφρασε τη γνώμη ότι είναι έγκυρη η νομοθεσία της ΕΕ που θεσπίστηκε με στόχο περιορίσει τα κίνητρα των τραπεζιτών να αναλαμβάνουν υπερβολικούς κινδύνους.

«Ο καθορισμός μίας αναλογίας μεταξύ του μεταβλητού σκέλους των αποδοχών και των βασικών μισθών δεν ισοδυναμεί με πλαφόν στα μπόνους των τραπεζιτών ή με τον καθορισμό του επιπέδου των αποδοχών τους, επειδή δεν επιβάλλεται όριο στους βασικούς μισθούς, με τους οποίους συνδέονται τα μπόνους» δήλωσε.

Η γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα δεν είναι νομικά δεσμευτική, αλλά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πιθανόν θα τη λάβει υπόψη πριν λάβει την απόφασή του.

Η τελική απόφαση δεν αναμένεται πριν από το επόμενο έτος.

Η βρετανική κυβέρνηση προσέφυγε κατά του νόμου, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να λάβει υπόψη έξι επιχειρήματα που αμφισβητούν τόσο το εύρος όσο και τη νομιμοποιητική βάση τέτοιων κανόνων.

Η Βρετανία υποστήριξε ότι οι μεγάλοι βασικοί μισθοί θα είναι πιο δύσκολο να μειωθούν, όταν επιδεινώνεται το επιχειρηματικό κλίμα. Ανέφερε, επίσης, ότι οι νέοι κανόνες μπορεί να παροτρύνουν τους τραπεζίτες να μετακινηθούν εκτός της Ευρώπης.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου