ΔΙΕΘΝΗ

Η μαύρη μητέρα που γέννησε τρία λευκά παιδιά

η-μαύρη-μητέρα-που-γέννησε-τρία-λευκά-π-24217
Τρέλανε τον άνδρα της και παραλίγο να κάνει το ίδιο και με τους επιστήμονες. Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στον μαύρο σύζυγο της –επίσης μαύρης- Rosemere Fernanda de Andrade ότι το παιδί που απέκτησαν… βγήκε λευκό, δε μπορούσε να πιστέψει στ’ αυτιά του.

Τόσο εκείνος, όσο και οι συγγενείς της άρχισαν να την κοιτάζουν… με μισό μάτι. Μόλις είδαν το μωρό, το οποίο ήταν άσπρο-άσπρο σαν χιονονιφάδα, κόντεψαν να… λιποθυμήσουν. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν ότι μπορεί το παιδί να ήταν καρπός του έρωτα της Βραζιλιάνας μητέρας με κάποιον λευκό. Οι γιατροί του νοσοκομείου στο Ρεσίφε όμως, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. το έψαξαν και έλυσαν το μυστήριο. Η μικρή Ruth είχε αλμπινισμό, μια σπάνια γενετική πάθηση κατά την οποία απουσιάζει από το δέρμα οποιαδήποτε χρωστική ουσία. Το είπαν στους γονείς και έπεισαν και τον πατέρα.

Η επόμενη προσπάθεια του ζεύγους για να κάνει παιδί ήταν επίσης επιτυχής. Γεννήθηκε άλλο ένα κοριτσάκι, αλλά ήταν πιο λευκό από την αδερφή του. Η Estefani ήταν και εκείνη αλμπίνα. Νέα προσπάθεια μετά από λίγο καιρό και ήρθε στον κόσμο ο Kauan. Ένα γλυκύτατο αγοράκι, που όμως ήταν κι εκείνο αλμπίνος.

Οι γιατροί εξήγησαν το φαινόμενο στο ζευγάρι ύστερα από γονιδιακό έλεγχο που έκαναν τόσο στη μητέρα όσο και στον πατέρα. Και οι δυο τους διαπιστώθηκε ότι έφεραν ένα γονίδιο που ευθύνεται για τον αλμπινισμό. Κάθε φορά που έκαναν παιδί, η 1 στις 4 ήταν να βγει με αλμπινισμό. Και τα τρία παιδιά τους «έσπασαν» τις πιθανότητες.

Βέβαια, μπορεί οι απορίες των γονιών να λύθηκαν, αλλά όχι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ζώντας κάτω από τον καυτό ήλιο της Βραζιλίας. Τα πράγματα για τα 3 αδελφάκια είναι πολύ δύσκολα. Δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο γιατί κινδυνεύουν από εγκαύματα. Η φροντίδα της μητέρας τους είναι συνεχής, με αντηλιακά και άλλες αλοιφές που θα τα προστατεύουν. Μάλιστα, τα παιδιά χρειάζονται κάθε 3 ώρες επαλείψεις με αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον 60+.

Δείτε τη μητέρα και τα παιδιά:

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου