ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδή έχασε δουλειά λόγω των «αλκοολικών συμπατριωτών» της

ιρλανδή-έχασε-δουλειά-λόγω-των-αλκοο-25099

Η περίπτωση μιας ιρλανδής δασκάλας που έκανε αίτηση να εργαστεί στη Νότια Κορέα απέδειξε με τον πλέον πασίδηλο τρόπο πως τα στερεότυπα εξακολουθούν να βασιλεύουν, όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα μας: η καθηγήτρια Αγγλικών Κέιτι Μάλρεναν έστειλε το βιογραφικό της σε ένα σχολείο της Σεούλ. Η 26χρονη κοπέλα είχε κατά νου, φυσικά, πως η αίτηση της μπορεί να απορριφθεί, αλλά τουλάχιστον για τους… σωστούς λόγους. Γιατί η απάντηση που έλαβε από τους υπευθύνους του εν λόγω σχολείου κάθε άλλο παρά σοβαρή ήταν: «Γεια σου Κέιτι. Με λύπη μου σε ενημερώνω ότι ο πελάτης μου δεν επιθυμεί την πρόσληψη Ιρλανδών λόγω της έφεσης για κατανάλωση αλκοόλ που έχουν από τη φύση τους οι συμπατριώτες σου. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο μέλλον», ανέφερε το απαντητικό e-mail, εξοργίζοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την Μάλρεναν.

«Στην αρχή, όταν διάβασα το e-mail γέλασα, αλλά μετά ήθελα να τους στείλω μια πραγματικά οργισμένη απάντηση. Τελικά, απλώς τους έγραψα κάτι σαρκαστικό, κι έκτοτε δεν έχω νέα τους», σημειώνει η νεαρή δασκάλα που τα τελευταία τρία χρόνια έχει εργαστεί σε πόλεις πολύ διαφορετικές η μια από την άλλη, όπως η Βαρκελώνη, η Οξφόρδη και το Άμπου Ντάμπι. «Η απογοήτευση μου πηγάζει από το γεγονός πως δεν μπήκαν καν στον κόπο να με δουν από κοντά. Ούτε καν δέχτηκα να μου μιλήσουν στο τηλέφωνο», καταλήγει η Κέιτι, προφανώς εκνευρισμένη με τη στερεοτυπική συμπεριφορά που υπέστη.

Η τραγική ειρωνεία της όλης υπόθεσης είναι πως, ναι μεν η αλκοολική κουλτούρα των Ιρλανδών υπερβαίνει σύνορα και έθνη, ωστόσο σύμφωνα με μια προ μηνών έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τα κράτη που καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ, η Ιρλανδία δεν βρίσκεται καν στην πρώτη 20αδα! Στην μελέτη με τίτλο Global status report on alcohol and health 2014, πρωταθλητές στην κατανάλωση αλκοόλ στον πλανήτη είναι οι Λευκορώσοι, μετά οι Μολδαβοί, ενώ ακολουθούν κατά σειρά οι Λιθουανοί, οι Ρώσοι και οι Ρουμάνοι. Οι Ιρλανδοί είναι 21οι στη σχετική λίστα με 11.9 λίτρα αλκοόλ τον χρόνο ανά κεφαλή. Μάλλον όμως, οι υπεύθυνοι του σχολείου της Σεούλ δεν είχαν φροντίσει να συμβουλευτούν πρώτα την συγκεκριμένη έκθεση…

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου