ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ενοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο Κοινοβούλιο

καναδάς-ενοπλος-άνοιξε-πυρ-κοντά-στο-κ-47153

Ένοπλος άνοιξε πυρ στο Μνημείο των Πεσόντων, στην Οτάβα του Καναδά, κοντά στο Κοινοβούλιο της χώρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας στρατιώτης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο των Πεσόντων δέχθηκε τα πυρά ενός αγνώστου.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν έναν άνδρα να τρέχει προς το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το Κοινοβούλιο, το οποίο έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυρά και μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι αστυνομικοί κυνήγησαν τον δράστη στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου και ακούστηκαν 30 ακόμα πυροβολισμοί.

Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ είναι ασφαλής. Ο Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που ο Καναδάς έχει αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από το χαμηλό στο μεσαίο, μετά την επίθεση καναδού τζιχαντιστή εναντίον δύο στρατιωτών, η οποία σημειώθηκε μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα.

Συγκεκριμένα ο άνδρας, ένας ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους δύο στρατιώτες. Ο ένας από αυτούς πέθανε λίγο αργότερα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου