ΔΙΕΘΝΗ

Το γιαούρτι ανακηρύχθηκε ως το επίσημο σνακ της Νέας Υόρκης

το-γιαούρτι-ανακηρύχθηκε-ως-το-επίσημ-56794

Το γιαούρτι ανακηρύχθηκε την Τετάρτη ως το επίσημο σνακ της Νέας Υόρκης, καταλαμβάνοντας μία θέση δίπλα στα πιο δημοφιλή προϊόντα όπως το ποπ κορν και τα βραστά φιστίκια που έχουν τιμηθεί από πολιτείες των ΗΠΑ.

Η Νέα Υόρκη έχει γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στις ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενης προτίμησης των καταναλωτών στο στραγγιστό γιαούρτι «ελληνικού τύπου», ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.

«Αναδεικνύοντας το γιαούρτι ως επίσημo πολιτειακό σνακ, θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε στην κοινή γνώμη τα οφέλη που έχει για την υγεία και την οικονομία» ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

Στη Νέα Υόρκη παρήχθησαν πέρυσι 336 εκατομμύρια κιλά γιαουρτιού, αντιπροσωπεύοντας το 16% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ.

Λίγες αμερικανικές πολιτείες έχουν επίσημα σνακ, όπως σημειώνει το Reuters: Η Νότια Καρολίνα έχει τα βραστά φιστίκια, το Τέξας έχει τα τσιπ τορτίγιας, το Ιλινόις τα ποπ κορν και η Γιούτα το ζελέ.

Ο όρος γιαούρτι «ελληνικού τύπου» είναι ένας τρόπος της αμερικανικής γαλακτοβιομηχανίας να αποφύγει τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για τον όρο «ελληνικό γιαούρτι».

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου