ΔΙΕΘΝΗ

Καταιγίδα-γίγας αναμένεται να πλήξει τη Βρετανία

καταιγίδα-γίγας-αναμένεται-να-πλήξει-57337

Τις επόμενες πέντε ημέρες η Βρετανία θα γίνει – επιεικώς – μούσκεμα, καθώς ολοένα και την πλησιάζει ένας τεράστιος τυφώνας που εκτείνεται σε όλο τον Βόρειο Ατλαντικό.

Η καταιγίδα έχει ήδη προκαλέσει τεράστια κύματα που ξεπερνούν τα 15 μέτρα σε ύψος.

Παρά το γεγονός ότι αναμένεται να μειωθεί η ένταση του τυφώνα, κάποιες ακτές της Βρετανίας μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες θα νιώσουν το πέρασμα της καταιγίδας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κακοκαιρία, που θα ξεκινήσει από τα δυτικά της Βρετανίας, θα επηρεάσει περιοχές κυρίως της νότιας Ουαλίας, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία.

Η πρόβλεψη για σφοδρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να πλήξουν τις ερχόμενες ημέρες τη Βρετανία έχει θέσει σε επιφυλακή τις τοπικές Αρχές για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί ήδη για τον κίνδυνο πλημμυρών και υπερχειλίσεων ποταμών στις κομητείες Εσεξ και Ιστ Ανγκλια, ενώ κίνδυνο διατρέχει και η νοτιοανατολική ακτή του νησιού.

Τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το πρωί με ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου με εναλλαγές σε ηλιοφάνεια και καταιγίδες.

«Η αβεβαιότητα για την ερχόμενη εβδομάδα προκαλείται από τα απομεινάρια του κυκλώνα Γκονζάλο, που αποτελεί κίνδυνο για το νησί των Βερμούδων. Τα τροπικά στοιχεία θα αιχμαλωτιστούν στον αεροχείμαρρο (jet stream) την επόμενη Δευτέρα και μέχρι την Τρίτη θα κινηθούν γρήγορα από τα ανατολικά προς τα βορειοδυτικά της Ευρώπης», δήλωσε ο μετεωρολόγος Λέον Μπράουν, προσθέτοντας πως «οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στον Ατλαντικό Ωκεανό καθιστούν δύσκολη την πρόβλεψη όσον αφορά στην ακριβή χρονική διάρκεια της κακοκαιρίας αυτής».

Σύμφωνα με τους ειδικούς το κύμα προέρχεται από τις ΗΠΑ επηρεάζοντας τις καιρικές συνθήκες της Βρετανίας.

Αλλωστε, τον περασμένο Αύγουστο, ο τυφώνας Μπέρτα που ενέσκηψε στα νησιά των Βερμούδων και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, έφτασε μέχρι και τη Βρετανία.

Η καταιγίδα αυτή είναι μία από τις τρεις μεγάλες απειλές που μαίνονται αυτή τη στιγμή στον Ατλαντικό, μαζί με τον τυφώνα Φέι και τον τυφώνα Γκονζάλο, που αυτή τη στιγμή κατευθύνονται στις Βερμούδες Νήσους.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου