ΔΙΕΘΝΗ

Τρίτο κρούσμα Εμπολα στο Τέξας

τρίτο-κρούσμα-εμπολα-στο-τέξας-58343

Δεύτερο περιστατικό μετάδοσης του ιού Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος: Μέλος του προσωπικού φροντίδας του ασθενή από τη Λιβερία βρέθηκε θετικός στον ιό, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας του Τέξας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν στα ιατρικά χρονικά μόνο τρία περιστατικά μετάδοσης του Έμπολα εκτός Αφρικής -δύο στο Τέξας και ένα στην Ισπανία.

Το μέλος του ιατρικού προσωπικού στην πολιτεία του Τέξας εμφάνισε χθες, Τρίτη, πυρετό και τέθηκε άμεσα σε απομόνωση. Τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Μαζί με τον Λιβεριανό, που είχε καταλήξει, πρόκειται για τον τρίτο ασθενή στις ΗΠΑ. Οι υπηρεσίας υγείας του Τέξας έχουν λάβει από τον τελευταίο ασθενή αναφορά για τις κινήσεις και τις επαφές του και τα πρόσωπα αυτά έχουν επίσης τεθεί υπό παρακολούθηση.

Η Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας του Τέξας συνεχίζει να παρακολουθεί τα πρόσωπα που ήλθαν σε επαφή με τους δύο πρώτους ασθενείς που διαγνώσθηκαν στην πολιτεία: τον Λιβεριανό υπήκοο και μία νοσοκόμα που περιλαμβάνεται στο προσωπικό που τον φρόντισε εντός του νοσοκομείου.

Η επιδημία Έμπολα που γονατίζει τη δυτική Αφρική έχει κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 4.447 ανθρώπους, βάσει των τελευταίων στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου