ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: Πολύτιμος φίλος και εταίρος των ΗΠΑ η Κύπρος

ομπάμα-πολύτιμος-φίλος-και-εταίρος-τω-82742

«Πολύτιμο φίλο και εταίρο των ΗΠΑ», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε συγχαρητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία γιορτάζεται την Τετάρτη, ο Ομπάμα αναφέρει ότι η συνεχής συνεργασία των δύο χωρών είναι μεγάλης σημασίας στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και ευημερίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαναλαμβάνει την «ισχυρή» του στήριξη στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Η λύση της μακρόχρονης διαίρεσης της νήσου θα είναι καταλύτης για μεγαλύτερη ευημερία και για ένα λαμπρό μέλλον για όλους τους Κυπρίους», σημειώνει ο αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης, ο κ. Ομπάμα ευχαριστεί για τη φιλοξενία την οποία ο κύπριος πρόεδρος παρείχε στον αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατά την ιστορική – όπως την χαρακτηρίζει – επίσκεψή του στο νησί, τον περασμένο Μάιο.

Η επίσκεψη, επισημαίνει ο αμερικανός Πρόεδρος, «δείχνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ενθάρρυνσης των ενισχυμένων οικονομικών δεσμών».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου