ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξαφανίστηκαν από στρατιωτική βάση τρεις αφγανοί στρατιώτες που μετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση

ηπα-εξαφανίστηκαν-από-στρατιωτική-βά-97785

Αξιωματούχοι αμερικανικής βάσης στο Ακρωτήριο Κοντ της Μασαχουσέτης ανακοίνωσαν ότι τρεις στρατιώτες του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν που μετείχαν σε ετήσια κοινή άσκηση, εξαφανίστηκαν από τη στρατιωτική βάση.

Πρόκειται για τον ταγματάρχη Τζαν Μοχάμαντ Αρας και τους λοχαγούς Μοχάμαντ Νασίρ Ασκαρζάντα και Νουρουλάχ Αμινγιάρ, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στην άσκηση της Κεντρικής Διοίκησης Περιφερειακής Συνεργασίας του αμερικανικού στρατού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης Τζέιμς Σάχαντι.

Οι στρατιώτες εθεάθησαν για τελευταία φορά χθες σε εμπορικό κέντρο, κοντά στη στρατιωτική βάση, και δεν πιστεύεται ότι αποτελούν δημόσια απειλή, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι. «Είχαν σταλεί εδώ για να λάβουν μέρος στην άσκηση. Δεν υπάρχει λόγος που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι αποτελούν οιαδήποτε απειλή», δήλωσε ο Σάχαντι προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες δεν είχαν πρόσβαση σε όπλα στο πλαίσιο της άσκησης.

Οι αρχές στρατιωτικής βάσης, της πολιτείας και η αστυνομία διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Η φετινή άσκηση στην οποία μετέχουν 200 στρατιώτες από έξι χώρες, μεταξύ τους 15 Αφγανοί, διαρκεί μια εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη. Στόχος της είναι η προώθηση της συνεργασίας και η βελτίωση της στρατιωτικής ετοιμότητας των χωρών που μετέχουν σε αυτήν. Διεξάγεται από το 2004.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε ότι βρέθηκαν δύο αφγανοί αστυνομικοί των οποίων η τύχη αγνοείτο. Οι αστυνομικοί μετείχαν σε άλλη εκπαιδευτική άσκηση, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης των Ναρκωτικών (DEA), στο Κουάντικο της Βιρτζίνια.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου