ΔΙΕΘΝΗ

Πώς ένα πορνογραφικό «απόσπασμα» του βιβλίου της Τριερβελέρ παγίδευσε τον Λεπέν

πώς-ένα-πορνογραφικό-απόσπασμα-του-124110

Twitter, πρωκτός, Λεπέν, Τριερβελέρ. Θα μπορούσαν να είναι οι πιο «διακριτικές» λέξεις-κλειδιά σε μία απίθανη ιστορία, την οποία περιγράφει στο ηλεκτρονικό περιοδικό Slate ο γάλλος δημοσιογράφος Αλεξάντρ Ερβό και φέρει τον σχεδόν πορνογραφικό τίτλο «Πώς το δάχτυλο στον πρωκτό τής Βαλερί Τριερβελέρ βρέθηκε στο στόμα τού Ζαν-Μαρί Λεπέν».

Ολα άρχισαν από μία «μαθητική φάρσα που φούντωσε αστραπιαία», σύμφωνα με τον Ερβό. Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ, όταν όλη η Γαλλία καρτερούσε την ώρα που το «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή» της Τριερβελέρ θα κοσμούσε τις προθήκες των βιβλιοπωλείων, ο @Alexhervaud ανέβαζε στον λογαριασμό του στο twitter μια εικόνα από ένα δήθεν απόσπασμα του βιβλίου.

Εκτός από την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας και τον πρόεδρο, «πρωταγωνιστές» του πλαστού αποσπάσματος – για να το θέσουμε όσο πιο κόσμια γίνεται – ήταν ένα πρωκτός και ένα δάχτυλο.

Η φάρσα έκανε θραύση. Με τη δύναμη των retweets – περισσότερα από 1.900 – αναμεταδόθηκε γρήγορα και έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία – μεγαλύτερη και από τις προσδοκίες του ίδιου του φαρσέρ – ώστε ορισμένοι να πιστέψουν ότι πρόκειται όντως για απόσπασμα του βιβλίου.

Θύμα της φάρσας φαίνεται πως έπεσε και ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ο οποίος μιλώντας στο κανάλι Canal+ για το μπεστ-σέλερ της Τριερβελέρ έκανε λόγο για «πορνογραφικά αποσπάσματα».

Λίγο αργότερα ωστόσο επανήλθε – μέσω του συμβούλου του – με νέες δηλώσεις για να εξηγήσει το προφανές, ότι δηλαδή «παραπλανήθηκε» από ένα απόσπασμα που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και το οποίο δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει εάν είναι αληθές.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου