ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα: Κατ’ οίκον περιορισμός 6 εκατ. ανθρώπων

έμπολα-κατ-οίκον-περιορισμός-6-εκατ-α-125142

Στην Σιέρα Λεόνε αποφάσισε η κυβέρνηση τον κατ’ οίκον περιορισμό 6 εκατ. ανθρώπων με σκοπό την καταγραφή των κρουσμάτων του Έμπολα. Από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, 6 εκατ. άνθρωποι θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από απόφαση της κυβέρνησης να διευκολυνθεί η καταγραφή των κρουσμάτων του Έμπολα.

Αυτό σημαίνει, πως απαγορεύεται η κυκλοφορία τόσο ανθρώπων όσο και οχημάτων, πέρα από αυτά που είναι απαραίτητα για την παροχή υπηρεσιών. Για αυτό το διάστημα, μια τεράστια επιχείρηση 20.000 ανθρώπων θα διασφαλίσει την παραμονή των κατοίκων εντός των σπιτιών τους.

«Το μέτρο θα εφαρμοσθεί για όλον τον πληθυσμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Σκοπός αυτής της επιχείρησης είναι ο εντοπισμός τυχόν προσβεβλημένων ατόμων που πιθανόν κρύβονται με την βοήθεια των οικογενειών τους, από το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων που θα πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι. Η Σιέρα Λεόνε μαζί με την Γουινέα, τη Νιγηρία και τη Λιβερία αποτελούν τις πλέον πληγείσες χώρες της Δυτικής Αφρικής από τον αιμορραγικό πυρετό με 2.100 νεκρούς, καθώς η επιδημία παραμένει ανεξέλεγκτη στην Δυτική Αφρική.

life2day.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου