ΔΙΕΘΝΗ

Εκτακτη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ για τις «ρωσικές παραβιάσεις»

εκτακτη-συνεδρίαση-του-οασε-για-τις-ρ-146080

Eκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις «ρωσικές παραβιάσεις στην Ουκρανία» πραγματοποιεί την Πέμπτη ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στους κόλπους του διεθνούς οργανισμού που εδρεύει στη Βιένη.

Ο ΟΑΣΕ επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη διεξαγωγή της συνεδρίασης στην οποία πρόκειται να εξεταστούν «οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία», ενώ αυξάνονται οι ισχυρισμοί για την άμεση εμπλοκή ρώσων στρατιωτών στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιχειρούν στο έδαφός τους για να υποστηρίζουν τους φιλορώσους αυτονομιστές απέναντι στον τακτικό ουκρανικό στρατό. Η Μόσχα διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους το ΝΑΤΟ και η Πολωνία δηλώνουν ότι μπορούν να αποδείξουν.

Ο ΟΑΣΕ, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και λειτουργεί βάσει του κανόνα της συναίνεσης, από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης χρησιμεύει ως χώρος διαλόγου μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας και των δυτικών δυνάμεων. Έχει επίσης στείλει δεκάδες παρατηρητές του στην Ουκρανία.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου