ΔΙΕΘΝΗ

Στις φλόγες τυλίχθηκε σχολείο στο Ντονέτσκ

στις-φλόγες-τυλίχθηκε-σχολείο-στο-ντο-147329

Σχολείο στο Ντονέτσκ, το οποίο επλήγη από όλμους, τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Τετάρτης στο νοτιοδυτικό τμήμα αυτού του προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η οροφή του σχολείου με αριθμό 33 της συνοικίας Λενίνσκι τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ κάτοικοι μπήκαν στο τετραώροφο κτίριο για να σώσουν μερικούς υπολογιστές από τις φλόγες υπό τα βλέμματα των τρομοκρατημένων περιοίκων.

Στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ η επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, που αρχικά προβλεπόταν ότι θα γινόταν στις 2 Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε για τις αρχές του Οκτωβρίου εν μέσω των συγκρούσεων ανάμεσα στους αυτονομιστές και τις δυνάμεις που είναι πιστές στο Κίεβο.

Περίπου 100 μέτρα από τον τόπο της καταστροφής ένα φορτηγάκι επίσης καιγόταν, καθώς χτυπήθηκε από άλλο όλμο.

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι επί τόπου δεν είδαν θύματα. Ερωτηθείς σχετικά ένας αντάρτης, δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες χωρίς να διευκρινίσει πόσο σοβαρά.

Οι όλμοι εβλήθησαν περί τις 21:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

Ηχοι σποραδικών εκρήξεων ακούγονταν από το σούρουπο στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν νωρίτερα τη ζωή τους —βρέθηκαν απανθρακωμένοι μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο επλήγη από όλμους.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου