ΔΙΕΘΝΗ

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Γερμανία τον Αύγουστο

επιδείνωση-του-επιχειρηματικού-κλίμ-153680

Υποχώρηση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος τον Αύγουστο υποχώρησε στις 106,3 μονάδες, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις 111,1 μονάδες, ενώ ο δείκτης προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 101,7 μονάδες.

Οι αναλυτές ανέμεναν πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος θα ανερχόταν στις 107 μονάδες, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών στις 112 μονάδες και ο δείκτης προσδοκιών στις 102 μονάδες.

Παρά τα αρνητικά στοιχεία στο Xρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο βασικός δείκτης Dax ενισχύεται κατά 1,26% στις 9.456,67 μονάδες.

Σημειώνεται πως η Bundesbank προειδοποίησε προ ημερών πως οι παγκόσμιες εντάσεις, όπως η κρίση στην Ουκρανία, επιβαρύνουν τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, θέτοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις για τη δυναμική της ανάπτυξης της χώρας σε κίνδυνο.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε πως οι κυρώσεις που εφαρμόστηκαν από τα δυτικά κράτη εναντίον της Ρωσίας, μαζί με τα αντίμετρα που έχει θέσει σε εφαρμογή αυτή με τη σειρά της, πλήττουν τις εξαγωγικές εταιρείες καθώς και εγχώριος κλάδους της οικονομίας όπως οι κατασκευές.

Προ ημερών και η γερμανική στατιστική υπηρεσία παρουσίασε τα προκαταρκτικά στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του δευτέρου τριμήνου 2014, σύμφωνα με τα οποία το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Τέλος, σημειώνεται πως οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο καθώς οι τιμές ενέργειας συνέχισαν να πιέζουν τον δείκτη, υποδεικνύοντας περαιτέρω καθοδικούς κινδύνους στις προοπτικές του πληθωρισμού, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας σήμερα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου