ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στο Ισραήλ: Τραγουδούν «Δεν έχουμε αύριο σχολείο, δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στη Γάζα»

σοκ-στο-ισραήλ-τραγουδούν-δεν-έχουμε-185178

Σοκ προκαλεί το βίντεο με τους ισραηλινούς που έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία Ράμπιν του Τελ Αβίβ και, μεταξύ άλλων προκλήσεων, τραγουδούν «Δεν έχουμε αύριο σχολείο, δεν υπάρχουν πλέον άλλα παιδιά στη Γάζα»!

Οι συγκεντρωμένοι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση προς τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν ειρηνιστές πολίτες στον ίδιο χώρο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα.

Το βίντεο από τη συγκέντρωση αναρτήθηκε την Τρίτη στην ηλεκτρονική ειδησεογραφική σελίδα της timesofisrael.com, στην οποία αναφέρεται ότι τα προκλητικά συνθήματα φώναζαν άτομα που ανήκαν στον ακροδεξιό χώρο.

Παρά τις διαμαρτυρίες και προτροπές παρευρισκομένων στην πλατεία, εκείνοι συνέχισαν τις προκλήσεις τους, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Μισώ όλους τους Αραβες» και «η Γάζα είναι ένα νεκροταφείο».

Συνεχίζονται οι φονικές επιδρομές

Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Άλλοι 23 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων της σύγκρουσης σε 1.260. Το Ισραήλ από την πλευρά του μετρά 53 στρατιώτες νεκρούς και 3 πολίτες.

Οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, ανέφεραν πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει σε σχολεία της UNRWA, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, μετά την προειδοποίηση του ισραηλινού στρατού ότι η περιοχή ή γειτονιά όπου κατοικούν ενδέχεται να πληγεί από μαζικούς βομβαρδισμούς.

Περί τους 180.000 κάτοικοι του παλαιστινιακού εδάφους ζουν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες στα 83 σχολεία που διαχειρίζεται η UNRWA.

Πολλά από τα σχολεία αυτά έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές από τις μάχες. Στις 24 Ιουλίου, ισραηλινή οβίδα έπεσε στο προαύλιο ενός από τα σχολεία αυτή στη Μπέιτ Χανούν και 15 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους. Ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν οφείλεται στην οβίδα του ο θάνατος των Παλαιστινίων.

Το Ισραήλ καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων, κατηγορώντας το ισλαμιστικό κίνημα ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως «ανθρώπινη ασπίδα», κρύβοντας τα όπλα και τα επιχειρησιακά του κέντρα σε τεμένη και σχολεία.

Βομβάρδισαν τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρισμού

Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας ήρθαν αντιμέτωποι για μία ακόμα νύχτα με το φόβο των βομβαρδισμών τα ξημερώματα της Τετάρτης, αυτή τη φορά όμως βυθισμένοι στο σκοτάδι καθώς ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον παράκτιο θύλακο χτυπήθηκε από οβίδα.

Η μονάδα παραγωγής ενέργειας χτυπήθηκε την Τρίτη από οβίδα και έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του, αφήνοντας στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας. Σύμφωνα με αξιωματούχους, θα χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Η καταστροφή της μονάδας δεν είχε μόνο αντίκτυπο στα νοικοκυριά αλλά επίσης και σε νοσοκομεία, προμήθειες νερού και συστήματα επεξεργασίας λυμάτων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δήλωσαν αξιωματούχοι του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ακόμα και πριν ξεσπάσουν οι διαμάχες το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν διαθέσιμο για λίγες μόνο ώρες την ημέρα.

Πυκνός μαύρος καπνός υψώθηκε πάνω από το εργοστάσιο καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης έδιναν μάχη προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου