ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία χωρίς τέλος -Πάνω από 239 παιδιά νεκρά στη Γάζα, από τριών μηνών μέχρι 17 ετών

τραγωδία-χωρίς-τέλος-πάνω-από-239-παιδιά-185550

Οι σκηνές κόβουν την ανάσα και προκαλούν ανείπωτη θλίψη. Παιδιά νεκρά, τραυματισμένα, γεμάτα αίματα, ή που τρέχουν να σωθούν. Γονείς που τα κρατούν στα χέρια τους θρηνώντας. Με τους περισσότερους από τους νεκρούς στην Παλαιστίνη είναι άμαχοι, τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα των εχθροπραξιών.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 239 παιδιών, 157 αγοριών και 82 κοριτσιών, από τριών μηνών έως 17 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF.

Ανάμεσα στα θύματα είναι 166 παιδιά το πολύ έως 12 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν προκύψει ως τις 6 π.μ. της Τρίτης. Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 6 παιδιά από το Ισραήλ –3 αγόρια και 3 κορίτσια, το μικρότερο εκ των οποίων είναι ένα βρέφος 3 μηνών– έχουν τραυματιστεί από ρουκέτες και επιθέσεις με όλμους από τη Γάζα.

Οι βομβαρδισμοί έχουν αναγκάσει πάνω από 200.000 Παλαιστίνιους να φύγουν από τα σπίτια τους και φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του ΟΗΕ. Μάλιστα, οι 30.000 από εκείνους αποτέλεσαν το «κύμα» που ακολούθησε την παραβίαση της εκεχειρίας.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου