ΔΙΕΘΝΗ

Υπερπολυτελής κατοικία μέσα σε ένα σκουπιδότοπο [εικόνες]

υπερπολυτελής-κατοικία-μέσα-σε-ένα-σκ-301180

Μια ευφυέστατη ιδέα ήρθε στο μυαλό ενός Αγγλου αρχιτέκτονα, ο οποίος στην όψη ενός εγκαταλελειμμένου σκουπιδότοπου στην ανατολική περιοχή του Λονδίνου, φαντάστηκε μια… πολυτελή κατοικία. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Μάρκους Λι αγόρασε το οικόπεδο έναντι μόλις 70.000 δολαρίων και άρχισε την κατασκευή.

Δαπανώντας άλλα 330.000 δολάρια, ο πρωτοπόρος Αγγλος αρχιτέκτονας κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο κτίριο, το οποίο έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα πολλών υποψήφιων αγοραστών. Ο άλλοτε σκουπιδότοπος, πλέον είναι ένα ομορφότατο οικόπεδο στη μέση του οποίου δεσπόζει ένα διώροφο σπίτι που προκαλεί εντυπώσεις.

Το ιδιαίτερο σχήμα του κτιρίου, η καλαίσθητη διακόσμηση, η προσεγμένη διαρρύθμιση αλλά και οι καταπράσινοι κήποι στο μπροστινό και το πίσω μέρος του οικοπέδου έχουν προσελκύσει πάρα πολλούς Βρετανούς. Από το 2007, όπου ολοκληρώθηκε η δημιουργία του, ως και σήμερα, το κτίριο του κυρίου Μάρκους Λι έχει κερδίσει πολλά βραβεία ενώ παρουσιαστεί και σε τηλεοπτικές εκπομπές αρχιτεκτονικής.

Η αξία του ακινήτου υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 2.25 εκ. δολάρια που αντιστοιχούν σε περίπου 1.6 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως ο γνωστός Αγγλος αρχιτέκτονας κατάφερε να εκτοξεύσει την αξία του δημιουργήματος του, πολλαπλασιάζοντας την… επί πέντε. Οπως φαίνεται, η κίνηση του ήταν μελετημένη καθώς τα τελευταία χρόνια η τιμές των ακινήτων στη περιοχή Χάκνεϊ του ανατολικού Λονδίνου, όπου βρίσκεται το σπίτι, έχουν αυξηθεί κατά 17%.

Μπορεί το δημιούργημα του Αγγλου αρχιτέκτονα να του προσφέρει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, όμως το γεγονός αυτό δεν τον πτοεί καθόλου από τη σύλληψη νέων αρχιτεκτονικών ιδεών. Οπως ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα: «Ηδη έχουμε αρχίσει να κινούμαστε για την εφαρμογή ενός νέου πρότζεκτ.»

Δείτε το πανέμορφο σπίτι που δημιούργησε ο Αγγλος αρχιτέκτονας:

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου