ΔΙΕΘΝΗ

Τη ζωή 5χρονου σε κίνδυνο έθεσε καταζητούμενος

τη-ζωή-5χρονου-σε-κίνδυνο-έθεσε-καταζητ-327898

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να μεταφερθεί σε χώρο κράτησης ο Ανδρέας Ονουφρίου, ο οποίος εντοπίστηκε λίγο μετά τις έντεκα σήμερα το μεσημέρι σε σπίτι στη Λάγια και συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο. Κατά τη σύλληψή του σημειώθηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι έπεσαν μπροστά σε μικρό παιδί, το οποίο άρπαξε όταν αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι στην κατοχή του Ονουφρίου εκτός από το G3 και τα φυσσίγια που είχε, βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι καθώς και αντικείμενα, στα οποία όμως δεν έχει γίνει επί της παρούσης κάποια αναφορά.

Την πληροφορία για το που βρισκόταν ο Ονουφρίου έδωσε στην Αστυνομία φιλικό του πρόσωπο.

Η σύλληψη του ήταν επεισοδιακή αφού εκτός από τους πυροβολισμούς, μπροστά ήταν και το μικρό παιδί του, το οποίο ο ίδιος κρατούσε όταν αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών και βγήκε από την οικία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Ονουφρίου κρατούσε το παιδί και έριξε πυροβολισμούς προς τους αστυνομικούς. οι οποίοι απάντησαν με ριπές στον αέρα. Τότε, ο Ονουφρίου άφησε το παιδί του και προσπάθησε να διαφύγει μέσα από μια χαράδρα, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία καταζητούσε τον Ονουφρίου από τις 24 Απριλίου, μετά που αυτός τράπηκε σε φυγή, φερόμενος να ρίχνει ριπή στον αέρα με στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3, όταν γύρω στις 6.30 το πρωί αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του στον Κάψαλο, έχοντας πληροφορίες ότι ο 63χρονος είχε στην κατοχή του οπλισμό.

Ο Ανδρέας Ονουφρίου είχε καταδικαστεί το 1996 σε 18ετή φυλάκιση για απόπειρα δολοφονίας δικαστή στη Λεμεσό και αποφυλακίστηκε το 2008. Το 2012 η Αστυνομία τον κατονόμασε ως τον ηθικό αυτουργό του υπό διερεύνηση σχεδίου δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

philenews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου