ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρή επίθεση με νεκρούς μαθητές σε σχολείο της Δαμασκού

αιματηρή-επίθεση-με-νεκρούς-μαθητές-σ-327948

Δύο βλήματα όλμου έπληξαν σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και σπουδαστές και να τραυματιστούν δεκάδες, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στη σιιτική περιοχή Σάγουρ της συριακής πρωτεύουσας, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ επιβεβαίωσε, όπως αναμενόταν, πως θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι όλμοι έπληξαν το κολέγιο Μπαντρ αλ-Ντιν αλ-Χουσέιν. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι εκεί παρακολουθούν μαθήματα και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τις εκρήξεις σκοτώθηκαν 14 άτομα και 86 τραυματίστηκαν.

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος έχουν απωθήσει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις από τα περίχωρα της πρωτεύουσας, όμως κάτοικοι αναφέρουν ενίσχυση των επιθέσεων με ρουκέτες και όλμους εναντίον των κεντρικών περιοχών της Δαμασκού τις τελευταίες εβδομάδες.

Πολύνεκρες εκρήξεις στη Χομς

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 37 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά σκοτώθηκαν σε εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά σε πολυσύχναστη διασταύρωση στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας.

Άλλες πηγές έκαναν λόγο για 45 νεκρούς.

Τα ξένα ΜΜΕ μιλούν για έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για εκρήξεις δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων.

Η επίθεση στη συνοικία Ζάχρα προκάλεσε, επίσης, τον τραυματισμό 85 ανθρώπων, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Χομς, ο Ταλάλ αλ Μπαράζι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου