ΔΙΕΘΝΗ

Έφοδος ισλαμιστών ανταρτών σε μονάδα δυνάμεων ασφαλείας στη Λιβύη

έφοδος-ισλαμιστών-ανταρτών-σε-μονάδα-332134

Τουλάχιστον πέντε λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 τραυματίσθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις του στρατου και ένοπλης οργάνωσης στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης την Παρασκευή.

Ομάδα ενόπλων κατάλαβε εξ εφόδου το πρωί της Παρασκευής το αρχηγείο της αστυνομίας της Βεγγάζης. Ο στρατός απώθησε την επίθεση και σφοδρές συγκρούσεις ακολούθησαν σε πολλές συνοικίες της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανέφερε ένας αξιωματικός του στρατού ζητώντας να μην κατονομασθεί.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μερικές ημέρες αφότου ένας καμικάζι βομβιστής ανατίναξε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο έξω από στρατόπεδο του λιβυκού στρατου στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι δύο. Ήταν η δεύτερη επίθεση καμικάζι από το Δεκέμβριο.

Οι επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα και οι δολοφονίες στρατιωτών και αστυνομικών είναι κάτι συνηθισμένο στη Βεγγάζη, όπου οι στρατιώτες συγκρούονται τακτικά με μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ αλ-Σαρία, η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Ουάσινγκτον.

Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία τους στη Βεγγάζη και ορισμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις εκεί από το Σεπτέμβριο του 2012, όταν ο αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοι είχαν σκοτωθεί από επίθεση μαχητικών ισλαμιστών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου