ΔΙΕΘΝΗ

Τρομακτική βάρκα από τη Φουκοσίμα ξεβράστηκε στις ΗΠΑ [εικόνες]

τρομακτική-βάρκα-από-τη-φουκοσίμα-ξεβ-332540

Μπορεί ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», το στοιχειωμένο πειρατικό πλοίο-τέρας να αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας, ωστόσο μία «μικρογραφία» του ξεβράστηκε στο Σιάτλ των ΗΠΑ, προκαλώντας πανικό στις υγειονομικές αρχές.

Η συγκεκριμένη βάρκα, που ξεβράστηκε στις 28 Απριλίου, ήρθε από τη Φουκοσίμα και ταξίδευε στο νερό για 3 χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει αποικία για εκατοντάδες θαλάσσιους οργανισμούς, αποκτώντας τελικά αυτή την απόκοσμη όψη.

Η επιφάνειά της είναι εντελώς καλυμμένη από θαλάσσιες μορφές ζωής, οι περισσότερες από τις οποίες είναι άγνωστες. Μάλιστα, το θέαμα της βάρκας είναι τόσο αποκρουστικό που όσοι την είδαν κάλεσαν την ακτοφυλακή κάνοντας λόγο για θαλάσσιο τέρας.

Οι άνδρες της Ακτοφυλακής που κατέφθασαν στο σημείο, επιβεβαίωσαν πως το «τέρας» ήταν μια μικρή, πλαστική βάρκα, η οποία ταξίδεψε περίπου 4.500 ναυτικά μίλια, ώσπου κατέληξε στις αμερικανικές ακτές.
Μία παρόμοια βάρκα ξεβράστηκε πριν από λίγες ημέρες και στο Long Beach της Καλιφόρνια. Και οι δύο βάρκες μεταφέρθηκαν σε ειδικά εργαστήρια ώστε να ταυτοποιηθούν οι οργανισμοί που μεταφέρουν.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου