ΔΙΕΘΝΗ

Τρίτο βράδυ υπό κράτηση πέρασε ο Τζέρι Άνταμς

τρίτο-βράδυ-υπό-κράτηση-πέρασε-ο-τζέρι-334219

Ο ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς πέρασε το τρίτο του βράδυ υπό κράτηση, σχετικά με τον φόνο της Τζιν ΜακΚόνβιλ το 1972.

Ο Τζέρι Κέλι του Σιν Φέιν δήλωσε ότι «η οργή μεγαλώνει για κάθε ώρα» που ο Άνταμς βρίσκεται υπό κράτηση.

Η αστυνομία στη Βόρειο Ιρλανδία έχει περιθώριο μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον Τζέρι Άνταμς ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο Κέλι δήλωσε ότι η σύλληψη ήταν «αδικαιολόγητη» και πρόσθεσε ότι αδικαιολόγητη είναι και η παράταση της κράτησης του Άνταμς.

«Ήμουν έξω, κάνοντας σφυγμομέτρηση χθες το βράδυ και η οργή ήταν προφανής. Μιλώ για ανθρώπους που δεν είναι όλοι ψηφοφόροι του Σιν Φέιν» δήλωσε ο Κέλι.

Το κόμμα υποστηρίζει ότι η σύλληψη του Άνταμς είναι πολιτικά υποκινούμενη, κάτι που αρνείται η βρετανική κυβέρνηση.

Το Σιν Φέιν προειδοποιεί ότι εάν ασκηθεί δίωξη στον Τζέρι Άνταμς θα μπορούσε να ανακαλέσει την υποστήριξή του στην έννομη τάξη στη Βόρειο Ιρλανδία, δέσμευση-κλειδί στην ειρηνευτική διαδικασία.

Ο Τζέρι Άνταμς τέθηκε υπό κράτηση το βράδυ της Τετάρτης σχετικά με την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας της 37χρονης Τζιν ΜακΚόνβιλ από τον IRA το 1972 στο Μπέλφαστ.

Η υπόθεση θεωρείται μία από τις πλέον «μαύρες» στιγμές της περιόδου των Ταραχών στη Βόρειο Ιρλανδία.

Η 37χρονη Τζιν ΜακΚόνβιλ, χήρα και μητέρα δέκα παιδιών, σύρθηκε έξω από το διαμέρισμά της υπό την απειλή όπλου μπροστά στα μάτια των παιδιών της λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1972.

Η σορός της εντοπίστηκε δεκαετίες αργότερα, το 2003 -τέσσερα χρόνια αφότου ο IRA παραδέχτηκε τη δολοφονία της.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου