ΔΙΕΘΝΗ

Προφυλακίστηκαν μητέρα και κόρη για το φόνο της Ισαμπέλ Καράσκο

προφυλακίστηκαν-μητέρα-και-κόρη-για-τ-354835

Προφυλακίστηκαν η μητέρα και η κόρη που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στη Λεόν της βόρειας Ισπανίας μετά τη δολοφονία της συντηρητικής προέδρου και επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της επαρχίας, Ισαμπέλ Καράσκο.

Η 55χρονη Μαρία Μονσεράτ Γκονθάλεθ Φερνάντεθ και η 35χρονη κόρη της Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ Γκονθάλεθ, τέθηκαν υπό κράτηση στη φυλακή του Βιλιαχιέρο στην κοινότητα Μανσίλια ντε λας Μούλας της επαρχίας.

«Κατηγορούνται ότι διέπραξαν τη δολοφονία της Ισαμπέλ Καράσκο» διευκρίνισε το δικαστήριο.

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες δήλωσε την Πέμπτη ότι η μητέρα ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 59χρονη πολιτικό, μετά την απόλυση της κόρης της από την τοπική κυβέρνηση της Λεόν.

«Η μητέρα ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας και ότι σχεδίασε εδώ και δύο χρόνια να διαπράξει μια τέτοια ενέργεια» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δύο γυναίκες έδωσαν χωριστές καταθέσεις στο δικαστή τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ο δικαστής αποφάσισε την προφυλάκιση τους λαμβάνοντας υπόψη τρία στοιχεία, διευκρίνισε το δικαστήριο: τη βαρύτητα της εγκληματικής πράξης, τον κίνδυνο διαφυγής και την πιθανότητα παρεμπόδισης ή παρέμβασης στην έρευνα, καθώς θεωρείται ότι υπάρχει και τρίτο εμπλεκόμενο πρόσωπο που παραμένει ελεύθερο.

Το τρίτο αυτό πρόσωπο είναι μια δημοτική αστυνομικός η οποία παρέδωσε την Τρίτη το όπλο του εγκλήματος, ένα ρεβόλβερ, στην αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι δύο γυναίκες που έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί κινδυνεύουν με κάθειρξη 20 ετών.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου