ΔΙΕΘΝΗ

Θανατική ποινή για τον επίδοξο δολοφόνο του Ομπάμα

θανατική-ποινή-για-τον-επίδοξο-δολοφό-354848

Σε θάνατο καταδίκασε αμερικανικό δικαστήριο έναν άνδρα, ο οποίος σκότωσε μια γυναίκα στη Νότια Ντακότα, γεγονός που είχε χαρακτηρίσει ως το πρώτο βήμα στο σχέδιο δολοφονίας του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο 44χρονος άνδρας τον Ιούλιο του 2011 είχε εισβάλει στο διαμέρισμα της 75χρονης Μέιμπελ Σάιν και αφού τη μαχαίρωσε θανάσιμα, της έκλεψε το αυτοκίνητο προκειμένου να ταξιδέψει με αυτό στην Ουάσινγκτον. Όπως είπε στους αστυνομικούς λίγες ώρες αργότερα, όταν συνελήφθη, στόχος του ταξιδιού του ήταν η δολοφονία του Μπαράκ Ομπάμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Τζέιμς Βερνόν ΜακΒέι σε θάνατο τον περασμένο μήνα, μια ποινή που αναμένεται να εκτελεστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αν και παραδέχτηκε την ενοχή του, ο ΜακΒέι αποδείχθηκε ψυχικά ασθενής, ωστόσο το σώμα των ενόρκων τον καταδίκασε ομόφωνα σε θάνατο, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία της γυναίκας ως «επιπόλαια άθλια και απάνθρωπη».

Αν η καταδικαστική απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, ο άνδρας θα καταδικαζόταν σε ισόβια. Το αποτέλεσμα πάντως δεν φάνηκε να χαροποίησε τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος, σχολιάζοντας την απόφαση των ενόρκων, δήλωσε: «Δεν έχω και πολλά να πω εδώ. Είναι από τις περιπτώσεις ότι η απόφαση των ενόρκων έχει μεγαλύτερο βάρος από ό,τι θα μπορούσα να πω εγώ».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου