ΔΙΕΘΝΗ

Ν. Κορέα: 82χρονος έβαλε φωτιά σε οίκο ευγηρίας

ν-κορέα-82χρονος-έβαλε-φωτιά-σε-οίκο-ευγ-377650

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας συνέλαβε έναν 82χρονο ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό σε έναν οίκο ευγηρίας στη Τζανγκσόνγκ, 300 χλμ. νότια της Σεούλ, της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 8, οι έξι από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Ο ηλικιωμένος αυτός άνδρας πάσχει από άνοια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα), και η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής κατάφερε να τη θέσει υπό έλεγχο 30 λεπτά αργότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Yonhap.

Στη μονάδα όπου ξέσπασε η φωτιά φιλοξενούνταν ηλικιωμένοι μεταξύ 70 και 80 ετών, κυρίως άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, έχουν υποστεί εγκεφαλικά επεισόδια ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες. Όπως ανέφερε η εφημερίδα Korea Times, οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν σε θέση να περπατήσουν εξαιτίας μειωμένης κινητικότητας ή της πλήρους αδυναμίας τους να αυτοεξυπηρετηθούν.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, οι θάνατοι προκλήθηκαν από ασφυξία.

Στελέχη του οίκου ευγηρίας αυτού και της πυροσβεστικής διέψευσαν πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένα από τα θύματα ήταν δεμένα στα κρεβάτια τους.
Στη βάρδια στον οίκο ευγηρίας αυτό την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν μόνο μία βάρδια.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου