ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο για τέταρτη χρονιά η Μέρκελ

ισχυρότερη-γυναίκα-στον-κόσμο-για-τέτ-377803

H καγκελάριος της Γερμανίας παραμένει και φέτος η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, με την πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, την Τζάνετ Γέλεν, να την ακολουθεί, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Είναι η τέταρτη συναπτή φορά που η Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στον κατάλογο των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου και η 9η φορά μέσα σε διάστημα 11 ετών.
Η Αμερικανίδα φιλάνθρωπος και επιχειρηματίας Μελίντα Γκέιτς καταλαμβάνει την 3η θέση, όπως πέρυσι, ακολουθεί η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία έπεσε από την 2η στην 4η θέση, και η Γαλλίδα Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία κερδίζει δύο θέσεις και ανεβαίνει από την 7η στην 5η.

Η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην 6η θέση της ετήσιας κατάταξης των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου, εκ των οποίων 18, περιλαμβανομένης της Τζάνετ Γέλεν, εμφανίζονται για πρώτη φορά σε αυτήν.

Η νέα πρόεδρος της General Motors, η Μέρι Μπάρα, κατατάσσεται 7η και την ακολουθεί στην 8η θέση η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 9 αρχηγοί κρατών – που αντιπροσωπεύουν 641 εκατομμύρια ανθρώπους –, 28 διευθύνουσες σύμβουλοι και 13 δισεκατομμυριούχοι.
Η νεότερη από τις γυναίκες της κατάταξης παραμένει η εκκεντρική τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα (28 ετών, στην 67η θέση).

Η γηραιότερη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ (88 ετών στην 35η θέση).

Οι 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου (forbes.com) εργάζονται στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των μέσων ενημέρωσης, της οικονομίας, του θεάματος, σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς ή κατέχουν περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ. Η ισχύς τους προσδιορίζεται από το περιοδικό Forbes σε συνάρτηση με την περιουσία τους, την προβολή τους στα μέσα ενημέρωσης, τον αντίκτυπό τους και τους τομείς επιρροής τους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου