ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Ξαναβρήκε το χαμένο νεογέννητο παιδί της χάρη στο Facebook

καναδάς-ξαναβρήκε-το-χαμένο-νεογέννη-379277

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» έγραψε στη σελίδα της στο Facebook μια μητέρα από το Κεμπέκ του Καναδά, λίγες ώρες μετά το αίσιο τέλος της απαγωγής του μόλις λίγων ωρών μωρού της μέσα από το μαιευτήριο.

Καναδάς: Ξαναβρήκε το χαμένο νεογέννητο παιδί της χάρη στο Facebook
Η επιλογή του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιοποιήσει η Μελίσα ΜακΜάρον, η μητέρα του παιδιού, την ευγνωμοσύνη της, δεν ήταν τυχαία, καθώς ήταν το facebook που συνέβαλε τα μέγιστα στην εύρεση του νεογνού.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία του Trois Riviers στον Καναδά εξέδωσε ένα amber alert αργά τη Δευτέρα ενημερώνοντας ότι μία νεαρή γυναίκα ντύθηκε νοσοκόμα μπήκε στο μαιευτήριο και πήρε τη μόλις 16 ωρών Βικτόρια, λέγοντας πως πάει να το ζυγίσει αλλά στη συνέχεια διέφυγε μαζί του μπαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο.

Χάρη στην περιγραφή του αυτοκινήτου γρήγορα κινητοποιήθηκε η αστυνομία. Παράλληλα όμως οι γονείς ανέβασαν στη σελίδα τους στο facebook έκκληση προς όποιον γνωρίζει κάτι ή δει το αυτοκίνητο να επικοινωνήσει μαζί τους γιατί τους έκλεψαν το μωρό. «Παρακαλούμε βοηθήστε μας, η μόλις μιας μέρας κορούλα μας εκλάπη», έλεγε η ανάρτηση που οι απεγνωσμένοι γονείς εκλιπαρούσαν να διαδοθεί.

Τέσσερις άνθρωποι που κάθονταν στο σπίτι τους και έπαιζαν με το facebook διάβασαν την έκκληση και αποφάσισαν να βγουν από το σπίτι τους και να ψάξουν το αυτοκίνητο. Οι τέσσερις ερασιτέχνες ντεντέκτιβ έψαξαν στους δρόμους της πόλης και βρήκαν το αυτοκίνητο και κάλεσαν την αστυνομία.

Η περιπέτεια του μωρού και των γονιών του κράτησε ευτυχώς μόλις τρεις ώρες. Μετά το τέλος της περιπέτειας, το νεαρό ζευγάρι δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αστυνομία αλλά και τους τέσσερις «ήρωες» που συνέβαλαν στην αναγνώριση της γυναίκας.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου