ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 30.000 μπουκάλια «μαϊμού» κρασιού Κιάντι

ιταλία-κατασχέθηκαν-30-000-μπουκάλια-μαϊ-379832

Τριάντα χιλιάδες μπουκάλια του φημισμένου κρασιού Μπρουνέλλο Ντι Μονταλτσίνο και Κιάντι κατασχέθηκαν σε σημερινή επιχείρηση των καραμπινιέρων, στην περιοχή της Τοσκάνης και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες πρόκειται για κρασί πολύ χαμηλής ποιότητας, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί παράνομα ετικέτες με την ονομασία γνωστών οίνων και την εγγύηση «ελεγμένης προέλευσης».

Η τελική τιμή του κρασιού ξεπερνούσε, στην Ιταλία αλλά και στο εξωτερικό, ακόμη και κατά δέκα φορές την πραγματική του αξία.

Εκτός από την Τοσκάνη, η επιχείρηση των καραμπινιέρων διεξήχθη σε κάβες, σούπερ μάρκετ και κέντρα εμφιάλωσης στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, της Γένοβας και της Περούτζια.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις εταιρίες που φέρονται να έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την απάτη αυτή, συμπεριλαμβάνεται και επιχείρηση οινοπαραγωγής του γνωστού τραγουδιστή Αντρέα Μποτσέλι, κοντά στην Πίζα.

Ο τομέας αυτός του Made in Italy, με τις εξαγωγές του έχει συνολικό τζίρο που αγγίζει, σε ετήσια βάση, τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν προέκυψε καμία ποινική ευθύνη των γνωστότερων εταιριών που παράγουν τα κρασιά Κιάντι και Μπρουνέλο Ντι Μονταλτσίνο, οι οποίες, αντιθέτως, έκαναν γνωστό ότι ζημιώθηκαν από την συγκεκριμένη απάτη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου