ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντιμέτωπη με τιμωρία η εθνική Αργεντινής για το πολιτικό πανό της

αντιμέτωπη-με-τιμωρία-η-εθνική-αργεντ-396760

Με βαριά τιμωρία από την FIFA κινδυνεύει η ομοσπονδία της Αργεντινής για το πανό με πολιτικό περιεχόμενο που κρατούσαν οι διεθνείς, πριν από τη σέντρα του φιλικού αγώνα προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ με τη Σλοβενία.

Το πανό με το μήνυμα «Τα Φόκλαντς ανήκουν στην Αργεντινή» αναρτήθηκε πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα που έδωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής με τη Σλοβενία το περασμένο Σάββατο, μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Μετά τις έντονης διαμαρτυρίες των Βρετανών, η Fifa διαμήνυσε ότι συμβουλεύεται το νομικό της τμήμα και αναμένεται να λάβει απόφαση, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται από πολλούς ότι παραβιάζει κατάφορα τους αυστηρούς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, οι οποίοι απαγορεύουν τα πολιτικά μηνύματα κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σύμφωνα με τους αρμοδίους της Fifa, αν κριθεί ένοχη, η Εθνική Αργεντινής κινδυνεύει με αυστηρότατες κυρώσεις.

Δεν είναι η πρώτοι φορά που οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αργεντινής αναρτούν το συγκεκριμένο πανό πριν από διεθνείς αγώνες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη στήριξή τους στις θέσεις της κυβέρνησης της χώρας τους, η οποία αμφισβητεί τη βρετανική κυριαρχία στα νησιά Φόκλαντ (και επιμένει να ονομάζει Μαλβίνας).

Ωστόσο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε σε χρονική στιγμή τόσο κοντινή με τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί μεγαλύτερη προσοχή αλλά και αντιδράσεις από αρκετούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου