ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συχνότερη η κατάχρηση αλκοόλ σε μεσήλικες γυναίκες

αυστραλία-συχνότερη-η-κατάχρηση-αλκο-397851

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας στην Αυστραλία καταναλώνουν πιο συχνά αλκοόλ από…τις κόρες τους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου τεχνολογίας του Κουίνσλαντ.

Ανησυχητική δεν είναι η ποσότητα, αλλά η συχνότητα με την οποία πίνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, καθώς το 13% περίπου των γυναικών 45-59 ετών πίνουν κατά μέσο όρο περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα.

Εκτιμάται ότι όταν οι γυναίκες αυξάνουν την ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ από δύο σε τρία ποτήρια, ο κίνδυνος θανάτου που διατρέχουν από παθήσεις που σχετίζονται με το αλκοόλ, όπως καρδιακές, ηπατικές, υψηλή πίεση και ο κίνδυνος καρκίνου τριπλασιάζεται!

Στην έρευνα συμμετέχουν μεσήλικες γυναίκες που έχουν καταναλώσει αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα.

Οι νεότερες γυναίκες πίνουν περισσότερο, όμως όσο μεγαλώνουν φαίνεται ότι προσφεύγουν στην κατανάλωση αλκοόλ όχι για να μεθύσουν αλλά επειδή το αλκοόλ αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους, όπως για παράδειγμα πίνοντας κρασί στη διάρκεια του δείπνου ή βλέποντας τηλεόραση.

«Το αλκοόλ επίσης γίνεται τρόπος αντιμετώπισης του στρες που προκαλεί η πολυάσχολη ζωή, οι οικογενειακές ανησυχίες, η εργασιακή πίεση ή οι κοινωνικές υποχρεώσεις. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι οι γυναίκες που πίνουν μετρημένα, αλλά συχνά, μπορεί να καταλήγουν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ από αυτές που πίνουν πολύ, αλλά λιγότερο συχνά» επισήμανε η ερευνήτρια Κάθι Γουάτλιγκ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου