ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιράν: Παράνομη η μετάδοση του Μουντιάλ στα καφέ της πόλης

ιράν-παράνομη-η-μετάδοση-του-μουντιάλ-398302

Την απόφαση να απαγορεύσει την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων στα καφέ και τα εστιατόρια της Τεχεράνης πήρε η αστυνομία της πόλης, περιορίζοντας έτσι κατά πολύ τις επιλογές των Ιρανών φίλων του ποδοσφαίρου.

Τα μέλη της ομοσπονδίας ιδιοκτητών καφέ της Τεχεράνης έχουν λάβει εντολή να μην ανοίξουν καθόλου τις τηλεοράσεις τους κατά το διάστημα που μεταδίδονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες από τη Βραζιλία ή τουλάχιστον να συντονίζουν τους δέκτες σε διαφορετικό κανάλι. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστοσελίδα Afkar News, οι ιδιοκτήτες έχουν λάβει εντολή να κλείνουν τα μαγαζιά τους μέχρι τα μεσάνυχτα.

Είναι αξιοσημείωτο πως η απόφαση των αρχών ισχύει ακόμη και για τους αγώνες της ίδιας της εθνικής ομάδας της χώρας.

Όπως αναφέρει πάντως το ενημερωτικό πρακτορείο ISNA, κάποια από τα κέντρα εστίασης σχεδιάζουν να αψηφήσουν την απαγόρευση, ενώ έχουν ήδη αναρτήσει το πρόγραμμα των αγώνων προς ενημέρωση του κοινού. Το συνδικάτο των εστιατόρων μάλιστα καλεί τα μέλη του να πάρουν το ρίσκο αρκεί να «διατηρούν τον έλεγχο του πλήθους».

Η νέα αυτή απαγόρευση έρχεται μετά την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσουν την μετάδοση των αγώνων και από τους κινηματογράφους με θεατές και των δύο φύλων.

Οι απαγορεύσεις περιορίζουν σημαντικά τις επιλογές των φίλων του ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα πρέπει να αρκεστούν τώρα στην παρακολούθηση των αγώνων μέσα στο σπίτι τους ενώ κάποια δημόσια πάρκα είναι πιθανό να μεταδίδουν τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας σε γιγαντοοθόνες.

Ο πρώτος αγώνας του Ιράν στο Μουντιάλ θα διεξαχθεί στην 16 Ιουνίου ενάντια στη Νιγηρία ενώ θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια με Αργεντινή και Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου