ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Δηλητηρίασε την κόρη της για να γίνει δημοφιλής στο Facebook

αυστραλία-δηλητηρίασε-την-κόρη-της-γι-398325

Σε 6 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε μια Αυστραλή μητέρα για την εσκεμμένη δηλητηρίαση, της κατά τα άλλα υγιούς κόρη της 4 ετών, με φάρμακα χημειοθεραπείας, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή πάνω της.

Για χρονικό διάστημα πάνω από εννέα μήνες, η 23χρονη μητέρα, χρησιμοποιούσε το ίντερνετ για να προμηθεύεται το φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου, κυκλοφωσφαμίδη (οι παρενέργειές του περιλαμβάνουν την απώλεια μαλλιών αλλά και επίδραση στη γονιμότητα) και στη συνέχεια έδινε το φάρμακο στο παιδί της, με συνέπεια να υποφέρει στην πραγματικότητα από τη σχεδόν θανατηφόρα ανεπάρκεια μυελού των οστών, όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κίνητρό της, σύμφωνα με τους εισαγγελείς ήταν η προσοχή. Δεδομένου ότι η υγεία της κόρης της επιδεινώθηκε, η γυναίκα στράφηκε στο Facebook, για να καταγράψει τον «αγώνα για τη ζωή», προσπαθώντας να προκαλέσει τη συμπάθεια του κόσμου, δηλώνοντας πως το παιδί της είχε απόλυτη ανάγκη από μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Παρόλο που η 4χρονη βρέθηκε ένα βήμα πριν το θάνατο, τώρα αναρρώνει και έχει τεθεί υπό την κηδεμονία των παππούδων της. Η μητέρα της, που δεν κατονομάστηκε για την προστασία της ταυτότητας του παιδιού, καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση μετά την ομολογία της για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Το έγκλημα επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τα 25 χρόνια στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η γυναίκα πάσχει από πλασματική διαταραχή, που ορίζεται από το Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών, ως «η σκόπιμη παραγωγή ή πρόκληση σωματικών ή ψυχολογικών συμπτωμάτων σε ένα άλλο πρόσωπο που βρίσκεται υπό την φροντίδα αυτού του ατόμου».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου