ΔΙΕΘΝΗ

Τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλει η Ρόουλινγκ και δωρίζει 1 εκατ. λίρες

τη-σκωτία-στο-ηνωμένο-βασίλειο-θέλει-η-398515

Μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη προσφορά στην εκστρατεία κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας (Better Together) έκανε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, ενισχύοντας το σκοπό με 1 εκατομμύριο λίρες.

Η ίδια είναι κάτοικος Εδιμβούργου και τόνισε ότι φοβάται το μέλλον μιας ανεξάρτητης Σκωτίας σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

H Ρόουλινγκ, όπως αναφέρει ο Guardian είναι εδώ και πολλά χρόνια μία από τις πλέον σημαντικές δωρήτριες του κόμματος των Εργατικών.

Η εκστρατεία Better Together διευθύνεται από τον προσωπικό της φίλο, Άλιστερ Ντάρλινγκ, πρώην υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας.

Η συγγραφέας έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει κάτι εναντίον των σκωτσέζων, των δυνατοτήτων και των επιτυχιών τους. Απλά, εξήγησε, φοβάται ότι μια ανεξάρτητη Σκωτία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις πιέσεις που αντιμετωπίζει κάθε χώρα σε αυτό τον περίπλοκο αιώνα.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοψήφισμα θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 και το ερώτημα είναι σαφές: «Should Scotland be an independent country?» (Πρέπει η Σκωτία να είναι ανεξάρτητη χώρα;)

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου