ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία πρέπει να προστατεύει τις γυναίκες, λέει ο πρωθυπουργός

η-ινδία-πρέπει-να-προστατεύει-τις-γυνα-398713

Τη σιωπή του μετά από ένα κύμα βίας και ομαδικών βιασμών στην Ινδία έσπασε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος δήλωσε -στην πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο- ότι προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει ο σεβασμός και η προστασία των γυναικών στη χώρα. Η ομιλία του Μόντι ήρθε εν μέσω νέων καταγγελιών από την οικογένεια νεαρής γυναίκας που βρέθηκε κρεμασμένη ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

«Ο σεβασμός και η προστασία των γυναικών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για το 1,25 δισεκατομμύριο ανθρώπους σε αυτή τη χώρα» υπογράμμισε ο 63χρονος πρωθυπουργός.

«Όλα αυτά τα περιστατικά θα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει. Η χώρα δεν θα περιμένει και οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν» είπε ο Μόντι στους βουλευτές, καλώντας τους πολιτικούς να μην κάνουν δημόσια σχόλια σχετικά με τις αιτίες των βιασμών.

Αυτή ήταν η πρώτη αναφορά του Μόντι μετά τη νίκη του στις εκλογές στα σεξουαλικά εγκλήματα που σπαράσσουν τη χώρα.

Η διπλή δολοφονία δύο εφήβων στο Ούταρ Πραντές ήταν το πιο σοκαριστικό από τα εγκλήματα που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο καιρό και υποδηλώνει την κατάρρευση του νόμου και της τάξης στο ομόσπονδο κρατίδιο, γεγονός που προκάλεσε έντονες επικρίσεις εναντίον της πολιτικής του ηγεσίας.

Την Τετάρτη εντοπίστηκε στο ίδιο κρατίδιο ακόμη μία γυναίκα απαγχονισμένη από ένα δέντρο σε μια περιοχή κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατό της, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να καθοριστεί αν είχε πέσει θύμα βιασμού.

Η οικογένειά της καταγγέλλει βιασμό και έχει καταθέσει μηνύσεις κατά πέντε ατόμων.

Η γυναίκα ηλικίας 44 ετών είχε δεχθεί απειλές επειδή πουλούσε αλκοόλ στην περιοχή.

Στην πρώτη του ομιλία στο Κοινοβούλιο, ο Μόντι δεσμεύθηκε, επίσης, να μεριμνήσει για τους φτωχούς, να εκπαιδεύσει τους νέους της Ινδίας ώστε να γίνουν μια αποτελεσματική εργατική δύναμη και να καταπολεμήσει τη διαφθορά στη χώρα.

Ο ινδουιστής εθνικιστής ηγέτης, ο οποίος έχει δεχθεί επικρίσεις σχετικά με τις προκαταλήψεις του εναντίον των άλλων θρησκειών, εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας στους βουλευτές ότι η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να επικεντρωθεί στη μειονότητα των μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα φτωχοί.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου