ΔΙΕΘΝΗ

Δωρεά στον Ερντογάν έκανε ο πολιτικός του αντίπαλος

δωρεά-στον-ερντογάν-έκανε-ο-πολιτικός-419355

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε μια δωρεά για τη στήριξη της προεκλογικής του εκστρατείας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου από μία ασυνήθιστη πηγή: τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου εξέπληξε τους δύο αντιπάλους του προσφέροντας το ποσό των 1.000 τουρκικών λιρών (347 ευρώ) σε κάθε ένα από τα ταμεία των εκστρατειών τους, σε μια κίνηση που οι υποστηρικτές του χαρακτήρισαν ως μια χειρονομία για να δείξει πως πιστεύει στη δίκαιη αντιμετώπιση όλων — το λεγόμενο «fair play».

Το γραφείο του Ιχσάνογλου ανέφερε ότι ο ακαδημαϊκός, διπλωμάτης και πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας προέβη σε αυτήν τη συμβολική αυτή κίνηση «προκειμένου να ενθαρρύνει μια προεκλογική εκστρατεία μεταξύ κυρίων».

Η γενναιοδωρία του προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις, ενώ ορισμένοι επέλεξαν τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να τον χλευάσουν για την κίνηση αυτή.

«Ο Ιχσάνογλου προσέφερε χρήματα στις εκστρατείες των αντιπάλων του; Πόσο αφελές! Και τι γλυκό μικρό μωρό!» έγραψε ένας τούρκος χρήστης του Twitter.

Ο δικηγόρος του Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι το ποσό επεστράφη έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού.

Ο έτερος αντίπαλος του Ιχσάνογλου ήταν πιο δεκτικός έναντι της ιδέας, ενώ εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να σχολιάσει ειρωνικά τον πλούτο που υποτίθεται πως έχει συγκεντρώσει ο Ερντογάν στα 12 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

«Καθηγητά, μπήκατε σε κόπο, σας ευχαριστώ» έγραψε ο υποψήφιος των Κούρδων Σελαχατίν Ντεμίρτας σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο Twitter, το οποίο μοιράστηκαν στο Twitter 4.000 και πλέον χρήστες.

«Όμως ο άλλος υποψήφιος έχει πολλά (χρήματα), οπότε νιώστε ελεύθερα να τα δωρίσετε όλα σε εμένα» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου