ΔΙΕΘΝΗ

Μπούμερανγκ γύρισε στη Σιγκαπούρη το… στοίχημα υπέρ της Γερμανίας

μπούμερανγκ-γύρισε-στη-σιγκαπούρη-το82-419619

Φαίνεται ότι δεν περίμενε νίκη της Γερμανίας στο Μουντιάλ, μία διαφημιστική καμπάνια κατά του στοιχήματος στη Σιγκαπούρη.

Η διαφήμιση δείχνει ένα αγόρι να ελπίζει να κερδίσει η Γερμανία το Μουντιάλ γιατί ο πατέρας του έχει στοιχηματίσει όλες τις οικονομίες του στην ομάδα, κάνοντας πολλούς να πουν το προφανές: ότι η κατάκτηση του Μουντιάλ από την Εθνική Γερμανίας μάλλον ωθεί παρά αποτρέπει τους πολίτες από το στοίχημα.

Η καμπάνια πρωτοκυκλοφόρησε λίγο πριν η Γερμανία συντρίψει τη Βραζιλία 7-1. Τα πρώτα ειρωνικά σχόλια ήρθαν τότε.

Τα πειράγματα δυνάμωσαν όταν η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ με σκορ 1-0, με πολλούς να συγχαίρουν το αγόρι για την καλή τύχη της οικογένειάς του.

Στο αστείο συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Εμπορίου, Τέο Σερ Λουκ. «Εντάξει, Άντι, σταμάτα να χαμογελάς. Πήγαινε πάρε τις οικονομίες σου από τον μπαμπά σου. Σε παρακαλώ, πες του να μην το ξανακάνει ποτέ αυτό και ετοιμάσου για το σχολείο» έγραψε σε μήνυμά του στο Facebook.

Η διαφημιστική εταιρεία προσπάθησε να σώσει την κατάσταση, δημοσιεύοντας τη Δευτέρα μία συνέχεια.

«Η ομάδα του μπαμπά σου κέρδισε. Πήρες πίσω τις οικονομίες σου;» ρωτά ο φίλος του Άντι τον Άντι.

«Όχι, ο μπαμπάς δεν σταματάει ποτέ… Θέλει να στοιχηματίσει άλλη μία φορά» απαντά το αγόρι, χωρίς να αναφέρει που θα στοιχηματίσει αυτή τη φορά.

Σε ερώτηση γιατί επέλεξε τη Γερμανία, το Εθνικό Συμβούλιο για το Πρόβλημα του Στοιχήματος ανέφερε ότι ήθελε το διαφημιστικό να αποπνέει μια αίσθηση ρεαλισμού.

Το στοίχημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Σιγκαπούρη, αλλά ελέγχεται αυστηρά.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου