ΔΙΕΘΝΗ

Παράνομος στοιχηματισμός αγώνων ποδοσφαίρου σε 23 ιστοσελίδες

παράνομος-στοιχηματισμός-αγώνων-ποδ-423582

Πάνω από 20 ιστοσελίδες παράνομου στοιχήματος αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που γίνεται στη Βραζιλία εντόπισαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, από την Ειδική Ομάδα Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, η οποία έχει συσταθεί στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη και ψηφιακά δεδομένα – στοιχεία αφορούσε 23 ιστότοπους, παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου.

Όπως προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι παραπάνω ιστότοποι – πάροχοι λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια, δεν έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011 και δεν σχετίζονται με ανάλογη αδειοδοτημένη επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα.

Η έρευνα κατέδειξε ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) των 23 ιστοτόπων εδρεύουν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, συγκεκριμένα, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανικές Παρθένους Νήσους, Μπελίζ, Γιβραλτάρ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμά, Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε και σχετική αλληλογραφία – ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι ιστότοποι εμπεριέχονται στον κατάλογο της ΕΕΕΠ που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια («black list»).

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στους παραπάνω ιστοτόπους από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας (διαδικασία «block IP»).

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου