ΔΙΕΘΝΗ

Καμία επαφή Μέρκελ-Ομπάμα μετά την απέλαση αξιωματούχου της CIA

καμία-επαφή-μέρκελ-ομπάμα-μετά-την-απέ-423760

Καμία τηλεφωνική επικοινωνία δεν είχε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την απέλαση του σταθμάρχη της CIA από το Βερολίνο.

«Δεν έχει υπάρξει τηλεφώνημα ανάμεσα στην καγκελάριο και την Ουάσινγκτον ούτε σχεδιάζεται κάποιο. Όμως ξέρετε, η καγκελάριος και ο αμερικανός πρόεδρος έχουν καλή επαφή μεταξύ τους» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απέλαση του σταθμάρχη της CIA, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως σύνδεσμος της Υπηρεσίας με την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση αναμένει ότι ο σταθμάρχης της CIA θα αναχωρήσει σύντομα από τη Γερμανία.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου έκανε γνωστό πως η Μέρκελ μπορεί να έχει μια σύντομη συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν βρεθούν αμφότεροι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή στη Βραζιλία.

«Είναι πιθανό να υπάρξει μια συνάντηση και μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν, όμως με δεδομένο το σφιχτό πρόγραμμα είναι απίθανο να γίνει μια συνολική συζήτηση. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε» πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Η Μέρκελ θα ταξιδέψει στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να δει τη Γερμανία να παίζει στον τελικό με την Αργεντινή και ο Πούτιν θα παρευρεθεί επειδή η Ρωσία θα φιλοξενήσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2018. Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε τακτική τηλεφωνική επαφή σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου