ΔΙΕΘΝΗ

Μπουνιές στην τουρκική Επιτροπή Προϋπολογισμού

μπουνιές-στην-τουρκική-επιτροπή-προϋ-424181

Σε ρινγκ μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η τουρκική εθνοσυνέλευση με τους βουλευτές να έρχονται στα χέρια κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Προϋπολογισμού για την αύξηση του μισθού των εργαζομένων στο ορυχείο της Σόμα, όπου σημειώθηκε η ασύλλυπτη τραγωδία με τους 301 νεκρούς το Μάιο.

Ο βουλευτής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) της αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε υποσχεθεί την αύξηση του μισθού των εργατών του μοιραίου ανθρακωρυχείο στις 2.000 τουρκικές λίρες, μετά το δυστύχημα και ζήτησε η κυβέρνηση να τηρήσει την υπόσχεσή της.

Ωστόσο, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ισχυρίστηκαν ότι ήταν ο ακαθάριστος μισθός και ότι ο Ερντογάν δεν υποσχέθηκε 2.000 λίρες καθαρό μισθό.

Η συνεδρίαση διακόπηκε την ώρα που άρχισε να αυξάνεται η ένταση στην Επιτροπή. Παρόλα αυτά συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, με τον Οζέλ να επαναλαμβάνει ότι ο Ερντογάν δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Τότε ο βουλευτής του ΑΚΡ, Ιλκνούρ Ντενιζλί απέρριψε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε τον Οζέλ ψεύτη.

Στη φιλονικία Οζέλ – Ντενιζλί παρενένη ο βουλευτής του AKP lawmaker, Φεραμούζ Ουστούν, ο οποίος αντέδρασε έντονα, άρπαξε τον Οζέλ από το λαιμό και του έριξε γροθιά στο πρόσωπο. Εκείνος απάντησε και κατέληξαν να γρονθοκοπούν ο ένας τον άλλον.

Ο καβγάς έληξε με παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων…

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου