ΔΙΕΘΝΗ

H τραγική ιστορία του 5χρονου Τζέφρι που έγινε άγαλμα ντυμένος Superman

h-τραγική-ιστορία-του-5χρονου-τζέφρι-που-425375

Τη συγκατάθεσή της έδωσε τελικά, μετά το σάλο των αντιδράσεων που ακολούθησε την αρχική της άρνηση, η διάσημη εκδοτική εταιρεία κόμικς DS να χρησιμοποιηθεί το λογότυπο του Superman στο άγαλμα που ετοιμάζεται στη μνήμη του μικρού Τζέφρι Μπάλτγουιν, 12 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Ο θάνατος του Τζέφρι, σε ηλικία 5 χρόνων, είχε συγκλονίσει τον Καναδά. Το παιδί είχε πεθάνει από ασιτία όταν μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή του είχαν πάει να ζήσουν με τους παππούδες τους καθώς οι γονείς τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα, βρίσκονταν σε περίοδο διένεξης.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι των παππούδων τους τα δύο παιδιά κακοποιήθηκαν βάναυσα, ενώ αναγκάζονταν να ζουν κλειδωμένα σε ένα κρύο δωμάτιο πλάι στα ίδια τους τα περιττώματα. Έχοντας περιορισμένη πρόσβαση σε φαγητό και πίνοντας νερό από την τουαλέτα, ο Τζέφρι πέθανε τελικά από ασιτία. Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της Toronto Star, το παιδί πέθανε ζυγίζοντας λιγότερο απ’ ό,τι στα πρώτα του γενέθλια.

Οι παππούδες των δύο παιδιών καταδικάστηκαν το 2006 για φόνο δεύτερου βαθμού.

Η ιστορία του Τζέφρι βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο πέρυσι, 11 χρόνια μετά το θάνατό του, όταν ο Τοντ Μπόις, ένας πατέρας, αν και δεν είχε σχέση με την οικογένεια, συγκινημένος από την ιστορία αποφάσισε να φτιάξει το άγαλμα του μικρού αγοριού στο Γκρίνγουντ Παρκ του Τορόντο. Για το λόγο αυτό οργάνωσε μια φιλανθρωπική καμπάνια. Αποφάσισε μάλιστα το άγαλμα να απεικονίζει το μικρό αγόρι με τη στολή του Σούπερμαν που τόσο αγαπούσε.

«Ήθελε να πετάει» του είχε πει ο πατέρας του, Ρίτσαρντ Μπάλντγουιν, όταν ο Μπόις θέλησε να μάθει λίγα περισσότερα γι’ αυτόν. «Ανέβαινε στην καρέκλα και προσπαθούσε να πετάξει. Εμείς προσπαθούσαμε να τον εμποδίσουμε. Μια χρονιά, στο Χάλογουιν είχε ντυθεί Σούπερμαν… Ήταν τόσο ενθουσιασμένος».

Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της DC, της εταιρείας κόμικ που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του διάσημου υπερήρωα, απέρριψε το αίτημα του Μπόις να φιλοτεχνηθεί το έργο με το λογότυπο «S στο στήθος του αγοριού, «για νομικούς λόγους», όπως υποστήριξε με ανακοίνωσή της την περασμένη Δευτέρα.

Η εκδοτική εταιρεία γρήγορα ωστόσο αναγκάστηκε να αλλάξει γνώμη μετά την βροχή αρνητικών μηνυμάτων αλλά και απειλών για μποϊκοτάζ που έλαβε μέσω Twitter από εκατοντάδες χρήστες.

Σε νέα χθεσινή της ανακοίνωση, η DC Entertainment δήλωσε: «Μετά από επανεξέταση των δεδομένων, η εταιρεία αποφάσισε να επιτρέψει το άγαλμα του Τζέφρι Μπάλντγουιν να περιέχει τη σφραγίδα “S” του Σούπερμαν».

Το μνημείο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χυτήριο και θα περιλαμβάνει ακόμη και ένα παγκάκι, αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το προσεχές φθινόπωρο.

H τραγική ιστορία του 5χρονου Τζέφρι που έγινε άγαλμα ντυμένος Superman

H τραγική ιστορία του 5χρονου Τζέφρι που έγινε άγαλμα ντυμένος Superman

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου