ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ξέχασε (;) τον μόλις 22 μηνών γιο του στο αυτοκίνητο

ηπα-ξέχασε-τον-μόλις-22-μηνών-γιο-του-στ-444717

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της δολοφονίας βρίσκεται ένας πατέρας στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ξέχασε (;) το μόλις 22 μηνών γιο του στο αυτοκίνητο και μάλιστα μία από τις πιο καυτές ημέρες του χρόνου.

Όπως προέκυψε μάλιστα από την έρευνα, ο πατέρας είχε χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του γραφείου του για να αναζητήσει σε πόση ώρα μπορεί να πεθάνει ένα ζώο με αυτό τον τρόπο.

Η είδηση ήρθε την ώρα που το γραφείο του ιατροδικαστή ανακοίνωσε πως η αιτία του θανάτου του μικρού Κούπερ Χάρις ήταν υπερθερμία ή έντονη θερμική εξάντληση και επιβεβαίωσε πως ο τρόπος του θανάτου ήταν ανθρωποκτονία.

Πηγή της αστυνομίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox5 πως οι ερευνητές κατέσχεσαν τον υπολογιστή από το γραφείο του Τζάστον Ρος Χάρις μετά τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα και πως η έρευνα που έγινε σε αυτόν απέδειξε πως ο θάνατος του παιδιού ήταν προμελετημένος.

ΗΠΑ: Ξέχασε (;) τον μόλις 22 μηνών γιο του στο αυτοκίνητο
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο Χάρις πήγε με το γιο του για πρωινό προτού οδηγήσει μέχρι την εργασία του και επέστρεψε στο αυτοκίνητο την ώρα του γεύματος για να τοποθετήσει ένα αντικείμενο αφήνοντας και πάλι το παιδί μέσα σε αυτό.

Ο Χάρις κατηγορείται πως άφησε το μόλις 22 μηνών γιο του μόνο στο αυτοκίνητο για εφτά ώρες ενώ πήγε στην εργασία του. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της δολοφονίας σε δεύτερο βαθμό.

Οι νέες πληροφορίες έρχονται μετά τη δημοσιοποίηση πως ο πατέρας «φερόταν περίεργα» και πως είχε δηλώσει σε αυτόπτες μάρτυρες που προσπάθησαν να σώσουν τον μικρό Κούπερ, πως είχε «πνιγεί» λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ο 33χρονος Χάρις υποτίθεται πως θα άφηνε το γιο του στον παιδικό σταθμό την περασμένη Τετάρτη στις 9 το πρωί, αλλά αντ’ αυτού πήγε κατευθείαν στη δουλειά του, ξεχνώντας πως το παιδί ήταν δεμένο στο κάθισμα του αυτοκινήτου στο πίσω μέρος του οχήματος για επτά ώρες.

Αντί όμως να ομολογήσει την τραγική γκάφα και να παραδεχτεί πως το μωρό του είχε πεθάνει μερικές ώρες πριν, υποστήριξε στους αυτόπτες μάρτυρες, προσπαθώντας να καλύψει τα ίχνη του, πως το παιδί είχε πνιγεί λίγο πριν.

Χθες Τετάρτη όμως η αστυνομία δήλωσε πως ο πατέρας κατά τη διάρκεια του γεύματος είχε πάει στο αυτοκίνητό του για να τοποθετήσει ένα αντικείμενο, ανοίγοντας την πόρτα του συνοδηγού.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, Έντουαρντ Κόκερχαμ, δήλωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα: «Κατά την ανάκρισή μου από την αστυνομία, τους είπα πως ο τύπος ενεργούσε πραγματικά υπερβολικά. Ξέρω πως είχε χάσει το παιδί του, αλλά οι αντιδράσεις του ήταν υπερβολικές. Όταν μπήκε μέσα και οι άνθρωποι άρχισαν να τον ρωτούν τι είχε συμβεί, είπε πως το μωρό μόλις είχε πνιγεί. Το μωρό όμως δεν έδειχνε σαν να είχε πνιγεί, αντίθετα, ήταν ιδρωμένο, σαν να είχε πέσει σε πισίνα. Νομίζω πως ο πατέρας ήξερε πως το παιδί ήταν νεκρό μετά από τόσες ώρες στο αυτοκίνητο και απλά αναζητούσε ένα μέρος με πολλούς ανθρώπους για να υποκριθεί πως είχε πνιγεί και πως δεν ήταν λάθος του».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου