ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στο Πακιστάν: Ανοιξαν πυρ κατά αεροσκάφους την ώρα της προσγείωσης

τρόμος-στο-πακιστάν-ανοιξαν-πυρ-κατά-α-448154

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ το βράδυ της Τρίτης εναντίον αεροσκάφους της Pakistan International Airlines (PIA) την ώρα που προσέγγιζε το αεροδρόμιο της πόλης Πεσαβάρ για να προσγειωθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία επιβάτις μπροστά στα μάτια της κόρης της και να τραυματιστούν τρία μέλη του πληρώματος

Το αεροσκάφος μετέφερε 178 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Ριάντ – Πεσαβάρ, δήλωσε ο αστυνομικός Ασγάρ Χαν.

Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από έξι σφαίρες ανέφερε η αστυνομία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία Πακιστανή και να γλιτώσει από θαύμα ο κυβερνήτης του. Τουλάχιστον μία σφαίρα χτύπησε μία μηχανή του αεροσκάφους.

Η κόρη της γυναίκας που έχασε τη ζωή της καθόταν δίπλα της όταν δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, δήλωσε ο Μοχάμεντ Κιφαγιατουλάχ Χαν, στέλεχος της PIA.

«Όταν μπήκα στο αεροσκάφος είδα τη γυναίκα να είναι ξαπλωμένη στο κάθισμά της και την εννιάχρονη κόρη της να κλαίει και να λέει “η μητέρα μου είναι νεκρή”» ανέφερε ο ίδιος.

«Όλοι οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν. Κάποιοι από αυτούς θέλησαν να βγουν από το αεροπλάνο το συντομότερο δυνατό διότι φοβήθηκαν ότι θα ξεσπάσει πυρκαγιά» προσέθεσε.

Το περιστατικό σημειώνεται μετά τις δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Πακιστανοί Ταλιμπάν στις αρχές του μήνα εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Καράτσι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου