ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σίσι «δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη» για τους δημοσιογράφους του Al Jazeera

ο-σίσι-δεν-παρεμβαίνει-στη-δικαιοσύν-449095

Ενώπιον της διεθνούς κατακραυγής για την καταδίκη των τριών δημοσιογράφων του Al Jazeera, ο αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι απαντά πως το Κάιρο «δεν θα παρέμβει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Η Αυστραλία ζήτησε να γίνουν κινήσεις για να απελευθερωθεί ο ένας από τους τρεις που προέρχεται από τη χώρα, ενώ ξένες κυβερνήσεις, οργανώσεις και δημοσιογράφοι κατακεραυνώνουν την απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου ως φίμωση της ελευθεροτυπίας.

Κύμα αντιδράσεων διεθνώς για την καταδίκη των δημοσιογράφων του AJ

Τα hashtag στο Twitter: #AJtrial – #FreeAJStaff
Facebook: Free Al Jazeera Staff in Egypt

Νωρίτερα, το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών είχε καλέσει τον αιγύπτιο πρέσβη για να υποβάλει διάβημα διαμαρτυρίας. Το Σίνδεϊ, διά του πρωθυπουργού της χώρας, κάλεσα ανοικτά τον πρόεδρο Σίσι να «αξιοποιήσει» το περιθώριο απονομής χάριτος.

Σε μία αναφορά που θεωρείται -και- έμμεση απάντηση, ο αιγύπτιος πρόεδρος ανέφερε την Τρίτη ότι «δεν παρεμβαίνουμε στη Δικαιοσύνη». Σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης αξιωματικών της αιγυπτιακής στρατιωτικής ακαδημίας είπε ότι το δικαστικό σύστημα είναι ανεξάρτητο και απεύθυνε έκκληση να «μην σχολιάζονται ή να επικρίνονται οι δικαστικές αποφάσεις».

Το μεσημέρι της Τρίτης, εκατοντάδες δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο μπροστα από τα κεντρικά του BBC σε «διαμαρτυρία σιωπής».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου