ΤΟΠΙΚΑ

Τα εύσημα στους πολύτεκνους της Μαγνησίας

τα-εύσημα-στους-πολύτεκνους-της-μαγνη-749819

Εκδήλωση προς τιμή των 250 πολυτέκνων οικογενειών και των παιδιών τους, με κοινωνικά μηνύματα προς την Πολιτεία και αιχμή του δόρατος τη μείωση των γεννήσεων κατά 40.000 έναντι των θανάτων στα χρόνια της κρίσης, πραγματοποιήθηκε χθες στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του «Ξενία» Βόλου, παρουσία του π. Εφραίμ ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η καθιερωμένη εκδήλωση βράβευσης των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι.- Τ.Ε.Ι. κατά τη σχολική περίοδο 2016-2017, πραγματοποιήθηκε χθες από την Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας, με την αρωγή του π. Εφραίμ και σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Στη χθεσινή εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης όλες οι νέες πολύτεκνες οικογένειες, με τον π. Εφραίμ να υπογραμμίζει ότι «η ελληνική οικογένεια διέρχεται κρίση, λόγω των παγκόσμιων δεδομένων». Το μήνυμα που απηύθυνε σε όλους τους γονείς είναι «να έχουν υπομονή και πίστη στον Θεό και ο Θεός οπωσδήποτε θα τους φροντίσει», ενώ εξέφρασε παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή του στην πολύτεκνη οικογένεια, αλλά και την τοπική Εκκλησία.

O π. Εφραίμ στην εκδήλωση

Ο π. Εφραίμ παραβρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην εκδήλωση των πολυτέκνων, ενώ η πρόεδρος της Ενωσης Τάνια Πράπα, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες από το βήμα για τη θερμή συμπαράσταση του γέροντα στο έργο της Ενωσης.

Η πρόεδρος των πολυτέκνων Τάνια Πράπα στο βήμα

Με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, η κ. Πράπα αναφέρθηκε στα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στην Πολιτεία, ότι «οι πολύτεκνες οικογένειες είναι οι αιμοδότες του έθνους» και κατά συνέπεια «χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής από την Πολιτεία». Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τη μείωση των γεννήσεων στα χρόνια της κρίσης, χαρακτηρίζοντας «ηρωικές» τις πολύτεκνες οικογένειες.

Στη χθεσινή εκδήλωση τη Μητρόπολη Δημητριάδος εκπροσώπησε ο πρωτοσύγκελος π. Δαμασκηνός παρουσία κληρικών και παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων, πολλοί γονείς και παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου