ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν 3,5 τόνους καπάκια για καλό σκοπό

συγκέντρωσαν-35-τόνους-καπάκια-για-καλό-751063

Σημαντικές κοινωνικές δραστηριότητες αναπτύσσει ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας, ο οποίος συγκέντρωσε 3,5 τόνους καπάκια στη διάρκεια μιας, περίπου, χρονιάς, προκειμένου να στηρίξει δομές που εστιάζουν στον άνθρωπο. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, παράλληλα με τους αδιάκοπους αγώνες των τριτέκνων για εξομοίωση με τους πολύτεκνους και κοινωνικές παροχές από την Πολιτεία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Το πρόγραμμα συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών το ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2017 και το σκεπτικό μας ήταν ότι πρέπει να βοηθήσουμε διάφορα ιδρύματα ή και μεμονωμένα ανθρώπους, που χρειάζονται αμαξίδια ή ιατρικό εξοπλισμό για να προσφέρουμε κοινωνικό έργο. Στόχος μας είναι παράλληλα με τους αγώνες μας, για τα δικαιώματά μας τα τριτεκνικά, να προσφέρουμε έργο στην κοινωνία του Βόλου», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου, Σούλα Βακουφτσή.

Τα πλαστικά καπάκια που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί στο Γηροκομείο, στη Μονάδα Αλτσχάιμερ και σε παιδί με κινητικά προβλήματα.

Ο Σύλλογος Τριτέκνων προσέφερε, παράλληλα, στο Γηροκομείο Βόλου, ουροσυλλέκτες και πιεσόμετρο, αλλά και τρόφιμα, εκφράζοντας έμπρακτα τις κοινωνικές του ευαισθησίες και τη στήριξή του στο Ιδρυμα.

Στη Μονάδα Αλτσχάιμερ, ειδικότερα, προσέφεραν φάρμακα, πιεσόμετρο, αμαξίδιο και ζώνη, ενώ επόμενος στόχος είναι η προσφορά αναπηρικού αμαξιδίου και αναλώσιμων στο Νοσοκομείου Βόλου.

Το κοινωνικό έργο που αναπτύσσεται είναι ευρύ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συγκέντρωση και προσφορά ρουχισμού, αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης για όσους τα χρειάζονται.

«Συγκεντρώνουμε ρούχα, παιδικές φόρμες, καρότσια και άλλα είδη, τα οποία προσφέρονται σε οικογένειες και γονείς με μικρά παιδιά, για να καλύψουν τις ανάγκες τους» υπογραμμίζει η κ. Βακουφτσή.

Δυναμικές διεκδικήσεις

Σύμφωνα με την εκτίμηση της προέδρου είναι πολλοί περισσότεροι από τα εγγεγραμμένα μέλη οι τρίτεκνοι της Μαγνησίας, οι οποίοι θέτουν ως κοινό αίτημα προς την Πολιτεία την ανάγκη εξομοίωσης με τους πολύτεκνους.

Η θέσπιση μέτρων ελάφρυνσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην φορολογία, η επαναφορά παροχών που καταργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, αποτελούν βασικά αιτήματα, με την πρόεδρο των τριτέκνων να υπογραμμίζει ότι «η Πολιτεία πρέπει να αμβλύνει τα προβλήματα των τρίτεκνων και των πολύτεκνων οικογενειών, τους αιμοδότες τους κράτους».

Όπως ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα προβλήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες είναι πολλά, με κυρίαρχη την εξομοίωση με τους πολύτεκνους, τη δραματική μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, την ένταξη του συνόλου των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, τις ελαφρύνσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και πολλά ακόμη.

Στο σημείο αυτό η κ. Βακουφτσή επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά βοήθεια από το Κράτος και τα μέχρι τώρα κεκτημένα είναι καρπός των προσπαθειών της Ομοσπονδίας. Οι τρίτεκνοι, που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ, δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα και των διεκδικήσεων. «Προσπαθούμε, διεκδικούμε, αλλά βρίσκουμε πολλές πόρτες κλειστές από τους κυβερνώντες» επισημαίνει η πρόεδρος των τριτέκνων, αφήνοντας να διαφανεί η αγωνιστική ετοιμότητα δεκάδων οικογενειών, που εκφράζουν με κάθε ευκαιρία τη δυσφορία τους για την στάση της Πολιτείας απέναντι στα αιτήματά τους.

Σχολικά σε παιδιά τριτέκνων

Παραμένουν ψηλά στην ατζέντα του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας οι κοινωνικές πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την εκδήλωση που διοργανώνεται σήμερα Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. και περιλαμβάνει αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, στην αίθουσα του ναού θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον παιδοψυχολόγο Σήφη Κουράκη και κατόπιν θα διανεμηθούν σχολικά είδη σε 100 περίπου παιδιά τρίτεκνων οικογενειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου