ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν τροπαιούχοι οι «Κένταυροι» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

επέστρεψαν-τροπαιούχοι-οι-κένταυρο-794937

Τροπαιούχοι και χαμογελαστοί επέστρεψαν στον Βόλο τα μέλη της ομάδας «Centaurus Racing Team» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά τη θριαμβευτική συμμετοχή τους στον διεθνή διαγωνισμό IMechE Formula Student, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου στο Silverstone της Αγγλίας. Η εκπληκτική ομάδα, που απαρτίζεται από φοιτητές, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Design Event και την τρίτη θέση στο Business Plan Presentation, και έλαβε την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 35 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ζηλευτή διάκριση προσθέτει ένα ακόμη θριαμβευτικό κεφάλαιο στην μέχρι τώρα δράση της πολυβραβευμένης ομάδας, που επισημαίνει σε ανάρτησή της στο facebook: «Είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυναμικά στην επόμενη χρονιά και να κάνουμε τα σχέδια, που μας έδωσαν 147 από τους 150 βαθμούς, κομμάτια για το νέο μας μονοθέσιο, τον Αμφίονα».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την πολυβραβευμένη ομάδα, λίγες ώρες μετά την μεγάλη επιτυχία, και κατέγραψε τον ενθουσιασμό και τα πλατιά χαμόγελα των νεαρών εφευρετών, που είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι διαμένουν στον Βόλο.

Μιλώντας εκ μέρους της ομάδας, ο Ηλίας Βαζούρας, υπεύθυνος της ομάδας του κινητήρα, υπογράμμισε ότι «στον συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετέχουν φοιτητικές ομάδες που καλούνται να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν εξ ολοκλήρου ένα μονοθέσιο τύπου φόρμουλα, το οποίο συμμετέχει σε διάφορα αγωνίσματα. Φέτος η ομάδα μας συμμετείχε στην class 2 κατηγορία του διαγωνισμού, με σχέδια και μερικώς κατασκευασμένο μονοθέσιο».

Η πολυπληθής φοιτητική ομάδα δραστηριοποιείται από το 2009 και έχει αποσπάσει σειρά διακρίσεων, καταπλήσσοντας τους πάντες. Τα μονοθέσια που δημιουργούν τα μέλη της ομάδας, φοιτητές από διάφορες σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δίνουν σε κάθε αγωνιστικό το όνομα κενταύρου, «βαφτίζοντας» Αμφίονα την βραβευμένη πρόταση, που θα οδηγήσει την ομάδα στο επόμενο βήμα, που είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής.

Εκπληξη και ενθουσιασμός τα συναισθήματα της ομάδας, που κατέκτησε την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε δημιουργικά «μεγαθήρια» από διάφορες χώρες. «Νιώσαμε χαρά και ικανοποίηση όταν αντιληφθήκαμε ότι η δουλειά μας πήγε πολύ καλά. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά και χαιρόμαστε διότι φέρνουμε ακόμη ένα τρόπαιο στον Βόλο, από την ομάδα», είπε ο Ηλίας Βαζούρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου